Skip to main content
Gnocchi met aubergine-tomatensaus uit de oven
Gnocchi met aubergine-tomatensaus uit de oven

Gnocchi met aubergine-tomatensaus uit de oven

Met Italiaanse pecorino

3.3
(950)

Gnocchi, wat je uitspreekt als ‘njokki’, is een Italiaanse pastasoort. Oorspronkelijk werden deze ovale balletjes alleen gemaakt van tarwemeel. Tegenwoordig wordt voornamelijk de aardappelvariant, de gnocchi di patate, gebruikt. Gnocchi is overigens het Italiaanse woord voor ‘klonten’.

Allergens:
Gluten
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

⅓ unit

Aubergine

⅓ unit

Rode paprika

⅓ can

Tomatenpuree

⅓ can

Tomatenblokjes

1 teaspoon

Gedroogde tijm

175 g

Gnocchi

(Contains: Gluten, Ei, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe)

50 g

Geraspte pecorino

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

½ teaspoon

Bruine suiker

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories668 kcal
Energy (kJ)2795 kJ
Fat26 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate78 g
Dietary Fiber7 g
Protein27 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Wok with Lid
Oven Dish

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook in een pan met deksel 500 ml water per persoon voor de gnocchi.

Snijd de aubergine en rode paprika in blokjes van ½ cm.
2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Snijd de aubergine en rode paprika in blokjes van ½ cm.

Roerbak de groenten.
3

Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook en tomatenpuree 3 minuten op laag vuur. Draai het vuur hoger, voeg de aubergine en rode paprika toe en roerbak 3 minuten. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, 25 ml water per persoon, tijm, zwarte balsamicoazijn en bruine suiker toe en breng aan de kook en laat, afgedekt, 5 minuten koken.

4

Kook ondertussen de gnocchi in de pan met deksel totdat ze boven komen drijven. Giet af en voeg de gnocchi bij de saus. Roer het geheel door.

Giet de gnocchi met saus in een ovenschaal en bestrooi met pecorino.
5

Doe de gnocchi met saus in een ovenschaal en bestrooi met pecorino. Bak de gnocchi 10 minuten in de oven, of totdat de kaas bruin is.

Verdeel het gerecht over de borden.
6

Verdeel de gnocchi met aubergine-tomaatsaus over de borden. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes