Skip to main content
Gevulde kalkoenrollade met uien-rozemarijnjus
Gevulde kalkoenrollade met uien-rozemarijnjus

Gevulde kalkoenrollade met uien-rozemarijnjus

met gekleurde wortel, aardappelen en peultjes met parmigiano reggiano

4.3
(126)

Ontdek elke week een bourgondisch recept. Kook samen de sterren van de hemel, dek de tafel en geniet van een mooi stuk vlees met drie lekkere bijgerechten. In dit recept is aan alle smaken is gedacht. De zelfgemaakte uien-rozemarijnjus is naast hartig ook licht pikant door de uienchutney. Lekker als tegenhanger van de zoete cranberry's in de kalkoenrollade. Om het feestje compleet te maken strooi je parmigiano reggiano over de peultjes.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet
Ei
Mosterd

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total50 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Vastkokende aardappelen

50 g

Wortel

½ bunch

Verse rozemarijn

50 g

Paarse peen

50 g

Gele wortel

150 g

Kalkoen met serranoham en cranberryvulling

(Contains: Melk (inclusief lactose))

20 g

Pikante uienchutney

(Contains: Zwaveldioxide en sulfiet)

100 g

Peultjes

15 g

Parmigiano reggiano

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25 g

Mayonaise

(Contains: Ei, Mosterd)

1 tablespoon

Fles olijfolie

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

to taste

Peper en zout

150 milliliters

Runderbouillon

Nutrition Values

Energy (kJ)4552 kJ
Calories1088 kcal
Fat58 g
Saturated Fat17.1 g
Carbohydrate92 g
Sugar23.7 g
Dietary Fiber12 g
Protein43 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet
Parchment Paper
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Grater
Small Bowl
Large Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Weeg de wortelen af. Halveer ze in de breedte en snijd vervolgens in dunne partjes. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Ris de naaldjes van de helft van de rozemarijn en snijd fijn. Bewaar de andere helft van de rozemarijn apart.

Bakken
2

Meng de wortel en aardappel in een kom met 1 el olijfolie per persoon, de fijngesneden rozemarijn, peper en zout. Verdeel vervolgens over een met bakplaat met bakpapier en bak 40 – 45 minuten in de oven. Schep tussendoor om.

Rollade aanbraden
3

Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de kalkoenrollade in 4 – 8 minuten rondom bruin op hoog vuur. Leg de rollade in een ovenschaal en bak, afhankelijk van de grootte van de rollade, 20 tot 30 minuten mee. De rollade is klaar als hij goudbruin is en de sappen helder zijn als je een satéprikker in het dikste gedeelte steekt.

Jus maken
4

Bereid de bouillon. Verhit de koekenpan met het bakvet opnieuw op middelhoog vuur. Voeg 150 ml bouillon per persoon, de uienchutney en het overige takje rozemarijn toe aan de pan. Meng alles goed en laat de jus dan inkoken tot de gewenste dikte.

Peultjes bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Roerbak de peultjes 6 – 8 minuten, of totdat de peultjes beetgaar zijn. Rasp ondertussen de parmigiano reggiano met een fijne rasp. Haal de peultjes uit de pan en leg op een mooie schaal. Strooi de parmigiano reggiano over de peultjes.

Serveren
6

Leg de kalkoenrollade op een schaal en snijd hem in plakken. Haal het takje rozemarijn uit de jus, schenk in een kommetje en serveer apart. Schep de aardappelen en wortel in een grote kom waar iedereen uit kan scheppen. Serveer met de peultjes en met de mayonaise in een apart schaaltje.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes