Skip to main content
Gevulde kalkoenrollade met uien-rozemarijnjus
Gevulde kalkoenrollade met uien-rozemarijnjus

Gevulde kalkoenrollade met uien-rozemarijnjus

met gekleurde wortel, aardappelen en peultjes met parmigiano reggiano

Ontdek elke week een bourgondisch recept. Kook samen de sterren van de hemel, dek de tafel en geniet van een mooi stuk vlees met drie lekkere bijgerechten. In dit recept is aan alle smaken is gedacht. De zelfgemaakte uien-rozemarijnjus is naast hartig ook licht pikant door de uienchutney. Lekker als tegenhanger van de zoete cranberry's in de kalkoenrollade. Om het feestje compleet te maken strooi je parmigiano reggiano over de peultjes.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet
Ei
Mosterd

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total50 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Vastkokende aardappelen

50 g

Wortel

½ bunch

Verse rozemarijn

50 g

Paarse peen

50 g

Gele wortel

150 g

Kalkoen met serranoham en cranberryvulling

20 g

Pikante uienchutney

100 g

Peultjes

15 g

Parmigiano reggiano

25 g

Mayonaise

1 tablespoon

Fles olijfolie

1 tablespoon

Roomboter

Not included in your delivery

to taste

Peper en zout

150 milliliters

Runderbouillon

Nutrition Values

Energy (kJ)4552 kJ
Calories1088 kcal
Fat58 g
Saturated Fat17.1 g
Carbohydrate92 g
Sugar23.7 g
Dietary Fiber12 g
Protein43 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet
Parchment Paper
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Grater
Small Bowl
Large Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Weeg de wortelen af. Halveer ze in de breedte en snijd vervolgens in dunne partjes. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Ris de naaldjes van de helft van de rozemarijn en snijd fijn. Bewaar de andere helft van de rozemarijn apart.

Bakken
2

Meng de wortel en aardappel in een kom met 1 el olijfolie per persoon, de fijngesneden rozemarijn, peper en zout. Verdeel vervolgens over een met bakplaat met bakpapier en bak 40 – 45 minuten in de oven. Schep tussendoor om.

Rollade aanbraden
3

Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de kalkoenrollade in 4 – 8 minuten rondom bruin op hoog vuur. Leg de rollade in een ovenschaal en bak, afhankelijk van de grootte van de rollade, 20 tot 30 minuten mee. De rollade is klaar als hij goudbruin is en de sappen helder zijn als je een satéprikker in het dikste gedeelte steekt.

Jus maken
4

Bereid de bouillon. Verhit de koekenpan met het bakvet opnieuw op middelhoog vuur. Voeg 150 ml bouillon per persoon, de uienchutney en het overige takje rozemarijn toe aan de pan. Meng alles goed en laat de jus dan inkoken tot de gewenste dikte.

Peultjes bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Roerbak de peultjes 6 – 8 minuten, of totdat de peultjes beetgaar zijn. Rasp ondertussen de parmigiano reggiano met een fijne rasp. Haal de peultjes uit de pan en leg op een mooie schaal. Strooi de parmigiano reggiano over de peultjes.

Serveren
6

Leg de kalkoenrollade op een schaal en snijd hem in plakken. Haal het takje rozemarijn uit de jus, schenk in een kommetje en serveer apart. Schep de aardappelen en wortel in een grote kom waar iedereen uit kan scheppen. Serveer met de peultjes en met de mayonaise in een apart schaaltje.

More delicious recipes with similar ingredients

Zelfgemaakte kip cordon bleu

Zelfgemaakte kip cordon bleu

met krieltjes en kleurrijke geglaceerde wortelen
Zoete hutspot met rookworst

Zoete hutspot met rookworst

met gekleurde wortel en gebakken rode ui
Geroosterde feta met uienchutney en venkelsalade

Geroosterde feta met uienchutney en venkelsalade

met kikkererwten en volkoren platbroodpunten
Zelfgemaakte hamburger met friet

Zelfgemaakte hamburger met friet

met komkommer-appelsalade
Halloweensoep met spinnenballetjes

Halloweensoep met spinnenballetjes

met pompoen, wortel, tomaat en kokosmelk
Dubbele portie kipfilet in mosterd-roomsaus

Dubbele portie kipfilet in mosterd-roomsaus

met gebakken aardappelen en broccoli
Tagliata di manzo van kogelbiefstuk

Tagliata di manzo van kogelbiefstuk

met pestokrieltjes, broccolini en parmigiano reggiano
Gehaktpotje met pastinaak en spekjes

Gehaktpotje met pastinaak en spekjes

met spinazie en zelfgemaakte appelmoes
Romige omelet met peultjes en courgette

Romige omelet met peultjes en courgette

met een bierbostelbroodje en bosui-boter
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Dubbele portie zalmfilet met dillemayonaise

Dubbele portie zalmfilet met dillemayonaise

met Italiaanse groenten en aardappeltjes uit de oven
Pompoenlasagne met drie kazen

Pompoenlasagne met drie kazen

met boerenkool en salade van geroosterde druiven
Vegetarische soufflé met Roseval aardappelen

Vegetarische soufflé met Roseval aardappelen

met knoflook-broccoli en bieslook-yoghurtsaus
Boerenkoolsalade met rookworst en spekjes

Boerenkoolsalade met rookworst en spekjes

met rode biet, appel en gebakken aardappelen
Franse uiensoep met speltbaguette

Franse uiensoep met speltbaguette

gegratineerd met comté en gruyère
Patatje oorlog met hamburger

Patatje oorlog met hamburger

met zelfgemaakte pindasaus en een boontjes-komkommersalade
Knolselderij-hutspot met dubbele portie varkensworst

Knolselderij-hutspot met dubbele portie varkensworst

met gekaramelliseerde rode ui en verse salie
Knolselderij-hutspot met Brandt & Levie-varkensworst

Knolselderij-hutspot met Brandt & Levie-varkensworst

met gekaramelliseerde rode ui en verse salie
Pad thai met kippendij en garnalen

Pad thai met kippendij en garnalen

met zoetzure komkommer en pinda's
Dubbele portie hamburger met Italiaanse twist

Dubbele portie hamburger met Italiaanse twist

met tomatensalsa, basilicummayonaise en walnoot

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Cheesy Chicken Birria Tacos

Cheesy Chicken Birria Tacos

with roasted bell pepper, sour cream & tomato salsa
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes
Steak with Balsamic Strawberry Jus

Steak with Balsamic Strawberry Jus

over garlic mash with sweet apple sauerkraut

This week's must-try HelloFresh recipes

Steak with Peppercorn Sauce

Steak with Peppercorn Sauce

with green beans, sundried tomatoes & potato wedges
Korean-Style Bulgogi Beef Loaded Fries

Korean-Style Bulgogi Beef Loaded Fries

with pickled cucumber, coriander & peanuts
Creamy Chicken & Fennel Farfalle

Creamy Chicken & Fennel Farfalle

with Parmigiano Reggiano, spinach & chili pepper
Steak Strips with Mango Salsa

Steak Strips with Mango Salsa

over rice with rainbow slaw & Mexican-style spices
Glazed Salmon with Pesto Genovese & Spaghetti

Glazed Salmon with Pesto Genovese & Spaghetti

with balsamic roasted tomatoes & courgette
Chicken Meatball Bulgur Bowl

Chicken Meatball Bulgur Bowl

with roasted bell pepper sauce, mushrooms & courgette
Golden Rice Pilaf with Broccolini, Edamame & Thai Basil

Golden Rice Pilaf with Broccolini, Edamame & Thai Basil

with serundeng-style topping, Romano beans & chili pepper
Hoisin Chicken Noodle Stir-Fry

Hoisin Chicken Noodle Stir-Fry

with scallions & peanuts
Pulled Chicken with Creamy Vegetable Soup

Pulled Chicken with Creamy Vegetable Soup

hidden carrot & courgette! | with basil & sunflower seeds
Creamy Chickpea Wraps with Yogurt Sauce

Creamy Chickpea Wraps with Yogurt Sauce

with cucumber salad & gomashio
Hot Smoked Salmon Potato Salad with Dill Dressing

Hot Smoked Salmon Potato Salad with Dill Dressing

with lemon mayonnaise, pickled onion & green beans
Hearty Sweet Potato Soup

Hearty Sweet Potato Soup

with crème fraîche, sourdough & pumpkin seeds
Steak with Garlicky Herb Dressing & Rainbow Slaw

Steak with Garlicky Herb Dressing & Rainbow Slaw

with potato wedges, spicy mayo & cucumber
Peanut-tastic Chickpea Curry with Sticky Eggplant Topping

Peanut-tastic Chickpea Curry with Sticky Eggplant Topping

over rice with sweet potato, lime & coriander
Pork Belly Fusion Ramen with Oyster Mushrooms & Kimchi

Pork Belly Fusion Ramen with Oyster Mushrooms & Kimchi

with pak choi, miso & fresh udon noodles
Pork Tenderloin in Spicy Thai-Style Peanut Sauce

Pork Tenderloin in Spicy Thai-Style Peanut Sauce

with rice, broccolini, green beans & scallions
Bulgogi Pork Noodles with Stir-Fried Vegetables

Bulgogi Pork Noodles with Stir-Fried Vegetables

with coriander, tahini & sesame seeds
Tuna Potato Salad with Honey Mustard Dressing

Tuna Potato Salad with Honey Mustard Dressing

with boiled egg, beetroot, apple & fresh herbs
Basa with Creamy Cherry Tomato Penne

Basa with Creamy Cherry Tomato Penne

with courgette, lemon & mint
BBQ Chicken with Piccalilli & Parsley Yogurt Sauce

BBQ Chicken with Piccalilli & Parsley Yogurt Sauce

over curried pearl barley with Romano pepper & green beans