Skip to main content
Gebakken zalmfilet met lamsoor

Gebakken zalmfilet met lamsoor

Met venkel, krieltjes en citroenmayonaise

4.5
(90)

Trek alles uit de kast voor dit gerecht – vrij letterlijk, want je hebt veel pannen nodig – en lees het recept op je gemak door voor je begint met koken. Heb je weleens lamsoren gegeten? In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, zijn deze oren vegetarisch. Het is namelijk een zeegroente die groeit in zilte kustgronden. Vandaar ook de zoute smaak, die perfect bij vis past. De venkel en citroenmayonaise zorgen voor de nodige frisheid in het gerecht

Allergens:
Ei
Mosterd
Vis
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

250 g

Krieltjes

½ unit

Sjalot

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Venkel

¼ unit

Citroen

2.5 g

Verse dille

(May be present: Selderij)

40 g

Mayonaise

(Contains: Ei, Mosterd)

1 unit

Zalmfilet met huid

(Contains: Vis)

25 g

Lamsoren

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4115 kJ
Calories984 kcal
Fat67 g
Saturated Fat16.6 g
Carbohydrate55 g
Sugar7.9 g
Dietary Fiber9 g
Protein34 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet
Parchment Paper
Small Bowl
Casserole
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Aardappels bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes en halveer ze. Leg de krieltjes op een bakplaat met bakpapier en meng met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bakde krieltjes in de 25 - 30 minuten in de oven, schep halverwege om.

Snijden
2

Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde stengels en kern. Snipper de venkel. Pers de citroen uit en hak de dille grof.

Venkel bakken
3

Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de sjalot 2 - 3 minuten. Voeg de gesnipperde venkel toe en bak deze in 10 - 12 minuten zacht. Blus vervolgens af met 3 el water per persoon en laat inkoken tot het grootste deel van het vocht is verdampt. Voeg eventueel meer water toe wanneer je de venkel nog zachter wilt. Meng ondertussen in een kleine kom 1/2 tl citroensap per persoon met de mayonaise.

Zalmfilet bakken
4

Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalmfilet 2 - 3 minuten op de huid. Zet het vuur lager, draai de vis om en bak nog 1 - 2 minuten.

Lamsoor bakken
5

Verhit tegelijkertijd de overige olijfolie in een andere koekenpan en fruit de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de lamsoor toe en roerbak nog 1 - 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel de krieltjes over de borden, schep de venkel ernaast en leg de zalmfilet op de venkel. Schep de gebakken lamsoor op de zalm en garneer het gerecht met dille. Serveer met de citroenmayonaise.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes