Skip to main content
Gado gado met sperziebonen en kokos-pindasaus
Gado gado met sperziebonen en kokos-pindasaus

Gado gado met sperziebonen en kokos-pindasaus

met witte rijst, komkommer, taugé en gekookt ei

4.3
(6,1K)

Wist je dat gado gemengd betekent? Deze Indonesische salade wordt ook wel koud gegeten en wordt gekenmerkt door de pindadressing.

Tags:
Veggie
Extra Veggies
Allergens:
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Pinda's

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Green beans

¼ piece

Cucumber

75 g

Jasmine rice

2 piece

Egg

100 g

Chopped sweetheart cabbage

½ sachet(s)

Javanese wok paste

(Contains: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

90 milliliters

Coconut milk

1.5 tube

Peanut butter

(Contains: Pinda's May be present: Noten)

25 g

Beansprouts

Not included in your delivery

2 tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 teaspoon

Sambal

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories928 kcal
Energy (kJ)3883 kJ
Fat44 g
Saturated Fat20 g
Carbohydrate96 g
Sugar27 g
Dietary Fiber7.7 g
Protein33 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Peeler or Cheese Slicer
Pan with Lid
Saucepan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng in 2 pannen met deksel water aan de kook voor de sperziebonen en rijst. Verwijder de steelaanzet en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Schil de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf. Snijd de komkommer in plakken.

Tip: Voor een mooi effect laat je tussen elke baan die je eraf schilt een klein stukje groen zitten.

Koken
2

Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten op laag vuur. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Spoel de eieren goed af. Kook de sperziebonen en 2 eieren per persoon, afgedekt, in de andere pan met een flinke snuf zout. Haal na 5 - 8 minuten de eieren uit de pan en spoel af met koud water. Voeg de spitskool toe aan de sperziebonen en kook nog 1 - 2 minuten. Giet daarna af.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Kook alle rijst en eieren, maar gebruik de helft voor deze maaltijd. De rest kun je de volgende dag gemakkelijk opbakken met je favoriete groenten.

Saus maken
3

Bak de Javaanse wokpasta in een steelpan op middelhoog vuur tot hij begint te geuren. Weeg de kokosmelk af, voeg toe en kook 1 minuut. Zet het vuur daarna lager. Voeg per persoon: 2 el ketjap, 1/4 bouillonblokje, 1 tl sambal en de pindakaas toe en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout en laat de saus 5 - 6 minuten indikken op laag vuur.

Tip: 1.Let op: sambal is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder of laat achterwege. 2.Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de ketjap of laat het bouillonblokje achterwege.

Serveren
4

Pel de eieren en halveer ze. Verdeel de rijst over diepe borden en leg de sperziebonen, komkommer, taugé en spitskool erbovenop. Garneer met de eieren en serveer met de kokos-pindasaus.

Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen, zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk, en zowel ijzer als foliumzuur voor een energiek gevoel.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

with fresh basil & Sicilian-style herbs
Spooky Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

Spooky Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

with mozzarella & creepy-crawly caramelised onion
Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

with ginger mayonnaise, radish & cucumber
Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

with hidden veggies for kids: bell pepper, courgette & onion
Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

with caramelised onion sauce, walnuts & apple
Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

with corn salsa & beetroot tortilla chips
The Fakir's Flying Carpet

The Fakir's Flying Carpet

with merguez & Romano pepper
Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

with Grana Padano, carrot, celery, tomato & parsley
Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

over bulgur with fresh herbs & Middle Eastern spices
Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

with Vietnamese-style sauce & stir-fried radishes
Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

with baby potatoes & endive-apple salad
Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

over parsnip mash with rainbow carrots
Spook-tacular Chicken Sausages with Cheesy Monster Mash

Spook-tacular Chicken Sausages with Cheesy Monster Mash

with cauldron-braised red cabbage, apple & nightmarish nutmeg
Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

over rice with bell pepper & coconut milk
Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

stack your own & enjoy together!
Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

with peanuts, rainbow slaw & salad
Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Eerie Linguine with Full Moon Veggie Meatballs

Eerie Linguine with Full Moon Veggie Meatballs

in roasted vegetable sauce with haunted basil
Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

with onion chutney, tomato & fresh herbs
Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

with spinach & toasted almonds