Skip to main content
Fusilli met gerookte forel en amandelschaafsel
Fusilli met gerookte forel en amandelschaafsel

Fusilli met gerookte forel en amandelschaafsel

4.0
(588)

De forel die je gebruikt voor dit gerecht is op ambachtelijke wijze gerookt boven een vuur van eikenhout. Daardoor krijgt de vis die heerlijke, kenmerkende smaak. Een goede combinatie met de frisse crème fraîche en de pittige rode peper die je op het laatste moment toevoegt voor de liefhebbers.

Allergens:
Gluten
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)
Vis

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Ui

¼ unit

Rode peper

½ unit

Prei

2 unit

Tomaat

90 g

Fusilli

(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

10 g

Amandelschaafsel

(Contains: Amandelnoten May be present: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

1 teaspoon

Paprikapoeder

2 tablespoon

Crème fraîche

(Contains: Melk (inclusief lactose))

75 g

Gerookte forelfilet

(Contains: Vis)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories706 kcal
Energy (kJ)2953.9 kJ
Fat25 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate76 g
Dietary Fiber13 g
Protein37 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Wok

Cooking Steps

1

Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de fusilli.

Snijd de rode peper fijn.
2

Snijd of pers de knoflook fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Bewaar apart ter garnering. Snijd de prei in dunne ringen. Snijd de tomaat in blokjes.

3

Kook de fusilli, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Rooster het amandelschaafsel.
4

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel, zonder olie, in 1 - 2 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Voeg de tomaat toe.
5

Verhit de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de knoflook en ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de prei, tomaat en paprikapoeder toe en roerbak 6 - 7 minuten op middelmatig vuur. Voeg vervolgens de crème fraîche toe en laat de saus 2 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de gerookte forel met een vork in kleine stukken. Voeg de fusilli en de helft van de gerookte forel toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut. Voeg eventueel wat kookvocht van de fusilli toe als de saus te droog wordt.

Garneer met het amandelschaafsel.
7

Verdeel de pastaschotel over de borden en garneer met de overige forel. Besprenkel naar smaak met de extra vierge olijfolie en garneer met het amandelschaafsel en de rode peper naar smaak.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes