Skip to main content
Fluweelzachte broccolisoep met dana blue
Fluweelzachte broccolisoep met dana blue

Fluweelzachte broccolisoep met dana blue

Met geroosterde ciabatta, kruidenroomkaas en pijnboompitten

4.1
(283)

Soep is uitermate geschikt om lekker veel groenten in te verstoppen. Wanneer je roomkaas en dana blue toevoegt, wordt hij bovendien fluweelzacht. Dana blue is de Deense variant van roquefort, maar dan gemaakt van koemelk. Het maakt de soep niet alleen romig, maar geeft ook extra pit. Je serveert hem met een geroosterde ciabatta met kruidenroomkaas en je garneert hem met knapperige pijnboompitten.

Allergens:
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

200 g

Broccoli

125 g

Vastkokende aardappelen

10 g

Pijnboompitten

(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

1 teaspoon

Gedroogde oregano

1 unit

Witte ciabatta

(Contains: Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

50 g

Kruidenroomkaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25 g

Danablu

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

250 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3310 kJ
Calories791 kcal
Fat46 g
Saturated Fat21.2 g
Carbohydrate63 g
Sugar7.5 g
Dietary Fiber11 g
Protein26 g
Salt4.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Large Pan
Immersion blender

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Bereid de bouillon en verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Was de aardappelen (bildstar) grondig en snijd in gelijke stukjes.

Pijnboompitten roosteren
2

Verhit een soeppan met deksel op middellaag vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

Soep koken
3

Verhit de roomboter in dezelfde soeppan en fruit de ui, knoflook en oregano 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bouillon, broccoli en aardappel toe. Breng aan de kook en kook, afgedekt, 14 – 18 minuten op middellaag vuur.

Ciabatta bakken
4

Snijd ondertussen de ciabatta open en besmeer met de helft van de kruidenroomkaas. Bak 6 minuten in de oven.

Op smaak brengen
5

Pureer de soep met een staafmixer. Roer de overige roomkaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat water toe om de soep te verdunnen.

Serveren
6

Serveer de fluweelzachte broccolisoep met de geroosterde ciabatta. Garneer met de pijnboompitten en de dana blue (zie tip).

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes