Skip to main content
Double veggie - Huevos rancheros met cannellinibonen, avocado en cheddar
Double veggie - Huevos rancheros met cannellinibonen, avocado en cheddar

Double veggie - Huevos rancheros met cannellinibonen, avocado en cheddar

met extra groenten, tomaten, verse koriander en limoen

Dit veelzijdige ontbijt heeft zijn weg gevonden van de Mexicaanse ranch (vandaar huevos rancheros) naar hippe brunchtafels en zelfs de dinertafel.

Tags:
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ pack

Cannellini beans

1 piece

Garlic

0.16 bunch

Scallions

½ piece

Romano pepper

½ piece

Lime

⅓ sachet(s)

Mexican-style spices

1 pack

Chopped tomatoes

2 piece

Egg

15 g

Grated cheddar

(Contains: Melk (inclusief lactose))

3 piece

Flour tortillas

½ piece

Avocado

1 piece

Tomato

5 g

Fresh coriander

(May be present: Selderij)

40 g

Chopped ​​red onion

25 g

Organic sour cream

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories615 kcal
Energy (kJ)2574 kJ
Fat41.8 g
Saturated Fat7.5 g
Carbohydrate35.6 g
Sugar12.2 g
Dietary Fiber17.4 g
Protein16 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Colander
Casserole with Lid
Aluminum Foil
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de cannellinibonen uitlekken in een vergiet.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen. Bewaar het groene en witte gedeelte apart.
  • Snijd de rode puntpaprika in kleine blokjes. Rasp de schil van de limoen en snijd de limoen in parten.
  • Verhit de Mexicaanse kruiden 1 minuut in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
Saus maken
2
  • Voeg 1/2 el olijfolie per persoon toe aan de hapjespan en bak het witte gedeelte van de bosui, de knoflook, de rode puntpaprika en de cannellinibonen 2 - 3 minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en pers 1 partje limoen per persoon uit boven de pan. Roer goed en laat 3 - 4 minuten inkoken.
  • Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout. Dek de pan af en laat de eieren 6 - 8 minuten stollen (zie Tip).
  • Verwijder het deksel na 4 minuten en verdeel de geraspte cheddar eroverheen.

Tip: Het ei is gaar als het eiwit ondoorzichtig is geworden maar de dooier nog zacht is. Gaar langer door als je van een harde dooier houdt.

Tomatensalsa maken
3
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.
  • Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes (zie Tip).
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes en snijd de koriander fijn.
  • Meng per persoon: 1/4 tl limoenrasp, het sap van 1 partje limoen, 1 el extra vierge olijfolie, de gesneden rode ui, de koriander en de tomaat in een saladekom. Breng op smaak met zout.

Tip: Halveer de avocado in de lengte. Draai de helften van elkaar en haal de pit eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes en haal de blokjes er met een lepel uit.

Serveren
4
  • Zet de eieren met saus, mini-tortilla's, avocado, zure room, het groene deel van de bosui, de overige limoen partjes en de tomatensalsa op tafel zodat iedereen zelf zijn eigen tortilla kan vullen.
  • Schep eerst de eieren met saus in de mini-tortilla's, verdeel de avocado en zure room eroverheen en garneer met de bosui en tomatensalsa. Serveer met de overige limoen.

Tip: Wist je dat dit gerecht door de bonen en de hoeveelheid groente al meer dan 50% van de ADH vezels bevat?

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Cheese Schnitzel in Sage Butter with Giant Couscous

Cheese Schnitzel in Sage Butter with Giant Couscous

with lemon mayonnaise, pumpkin & parsnip
Chicken Sausages over Creamy Pesto Spaghetti

Chicken Sausages over Creamy Pesto Spaghetti

with mushrooms, leek & Italian seasoning
Sticky Harissa Eggplant Pizza with Kale & Mozzarella

Sticky Harissa Eggplant Pizza with Kale & Mozzarella

with caramelised onion & ras el hanout
Filet Mignon with Hollandaise Sauce

Filet Mignon with Hollandaise Sauce

with herbed baby potatoes, salad & honey-mustard dressing
Cheesy Chicken Tortilla Bake with Sour Cream

Cheesy Chicken Tortilla Bake with Sour Cream

on wholewheat tortillas with tomato salsa & corn
Jumbo Shrimp with Fresh Tagliatelle

Jumbo Shrimp with Fresh Tagliatelle

in spicy tomato sauce with Brandt & Levie sausage
Brandt & Levie Sausage with 'Stamppot' & Greek-Style Cheese

Brandt & Levie Sausage with 'Stamppot' & Greek-Style Cheese

with hidden veggies for kids: leek, carrot & onion
Wild Boar Ragù Bolognese with Gnocchi & Grana Padano

Wild Boar Ragù Bolognese with Gnocchi & Grana Padano

with bacon, red wine & arugula side salad
Chicken in Harissa-Pomegranate Sauce with Shaved Almonds

Chicken in Harissa-Pomegranate Sauce with Shaved Almonds

over fragrant courgette bulgur with fresh mint
Salmon in Creamy Garlic Sauce

Salmon in Creamy Garlic Sauce

over celeriac purée with a crisp endive salad
Bulgogi Steak Bowl

Bulgogi Steak Bowl

over rice with sesame slaw & gomashio
Bulgogi Noodle Stir-Fry with Turkey Breast

Bulgogi Noodle Stir-Fry with Turkey Breast

with scallions & black sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Creamy Fennel & Leek Lasagna

Creamy Fennel & Leek Lasagna

with fresh basil, Italian cheese & oregano
Sweet & Sticky Chicken with Gomashio Broccoli

Sweet & Sticky Chicken with Gomashio Broccoli

over garlic-ginger rice with crispy onions
Pasta Caprese with Serrano Ham

Pasta Caprese with Serrano Ham

with pesto rosso & pumpkin seeds
Salmon with Baby Potato Salad

Salmon with Baby Potato Salad

with apple, fennel & dill
BBQ Chicken Pitas with Cucumber Slaw

BBQ Chicken Pitas with Cucumber Slaw

with fresh herbs, fried onion & Romano pepper
Chicken Fillets with Sticky Orange Sauce

Chicken Fillets with Sticky Orange Sauce

with rosemary potato wedges & roasted broccoli
Hearty Beef & Pork Pie with BBQ Rub

Hearty Beef & Pork Pie with BBQ Rub

with carrot, tomato & celery