Skip to main content
Kip-enchilada's en pittige nacho's met avocadodip

Kip-enchilada's en pittige nacho's met avocadodip

met tomatensalsa, zure room en frisse salade

4.4
(168)

Het kipgehakt hebben we alvast voor je op smaak gebracht met Mexicaanse kruiden. Zo zet je vanavond een echte fiesta van smaken op tafel!

Tags:
Family
Allergens:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

70 g

Corn

½ piece

Onion

100 g

Chicken mince with Mexican seasoning

½ sachet(s)

Mexican-style spices

100 g

Passata

2 piece

Wholewheat tortilla

(Contains: Tarwe)

25 g

Grated Gouda

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ piece

Tomato

25 g

Radicchio & iceberg lettuce

25 g

Organic sour cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

40 g

Avocado dip

40 g

Sweet chilli tortilla chips

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1.5 teaspoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4126 kJ
Calories986 kcal
Fat51.5 g
Saturated Fat17.5 g
Carbohydrate82.2 g
Sugar16.6 g
Dietary Fiber16.3 g
Protein41.3 g
Salt4.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Colander
Oven Dish
Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat de mais uitlekken in een vergiet. Snipper de ui fijn.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de helft van de ui en de helft van de mais 1 - 2 minuten (zie Tip).
  • Voeg het kipgehakt en de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe en bak het kipgehakt in 2 - 3 minuten los.
  • Voeg de passata toe en bak nog 2 - 4 minuten mee.

Tip: Je gebruikt een deel van de ui rauw in de salsa. Houd je hier niet van? Bak dan alle ui mee in deze stap. 

Enchilada's maken
2
  • Beleg de tortilla's met het gehakt-passatamengsel.
  • Rol de tortilla's op en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
  • Strooi de helft van de kaas over de tortilla's en bak 5 - 10 minuten in de oven.
  • Leg de tortillachips in een tweede ovenschaal, strooi de overige kaas erover en bak de laatste 5 - 7 minuten mee in de oven, of tot de kaas gesmolten is. 
Salade maken
3
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.
  • Meng in een kom de tomaat met de overige ui en 1/2 tl witte baslamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Maak in een saladekom een vinaigrette van per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg vlak voor serveren de sla en de overige mais toe aan de saladekom en meng met de vinaigrette.
Serveren
4
  • Serveer de enchilada's met de salade en de zure room. 
  • Verdeel de tomatensalsa en avocadodip over de tortillachips en serveer ernaast. 

Weetje: Mais levert een goede portie magnesium - een belangrijk mineraal voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke producten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes