Skip to main content
Brandade van kabeljauw
Brandade van kabeljauw

Brandade van kabeljauw

met knolselderij en oude kaas

3.8
(365)

.

Allergens:
Vis
Selderij
Melk (inclusief lactose)
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Kabeljauwfilet

(Contains: Vis)

200 g

Kruimige aardappelen

180 g

Knolselderij

(Contains: Selderij)

1 piece

Knoflookteen

½ piece

Ui

5 g

Verse bieslook

(May be present: Selderij)

⅓ piece

Citroen

12 g

Geraspte oude kaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

10 g

Walnootstukjes

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

Not included in your delivery

drizzle

Melk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

2.5 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3259 kJ
Calories779 kcal
Fat42 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate55 g
Sugar6.8 g
Dietary Fiber15 g
Protein37 g
Salt0.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Oven Dish
Potato Masher

Cooking Steps

.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de kabeljauw uit de koelkast en bestrooi ruim met zout. Leg de kabeljauw met zout weer in de koelkast tot gebruik.

.
2

Schil de aardappel of was grondig en snijd in grove stukken. Weeg 180 gram knolselderij per persoon af, schil en snijd in grove stukken. Pel de knoflook en snipper de ui. Snijd de bieslook fijn. Pers de citroen uit.

.
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui 1 - 2 minuten. Voeg de knolselderij, aardappel en knoflookteen toe. Voeg een scheutje melk per persoon toe en vul aan met water tot alles onder water staat. Kook, afgedekt, 12 - 15 minuten, of tot de knolselderij en aardappel gaar zijn. Giet af, bewaar wat kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

.
4

Snijd de kabeljauw in kleine stukken en voeg toe aan de knolselderij en aardappel. Voeg 2 el olijfolie per persoon, 1/2 el citroensap per persoon (extra naar smaak), peper en zout toe. Stamp het geheel als de vis wit begint te kleuren tot een grove puree met een aardappelstamper. Voeg extra kookvocht toe om het geheel smeuïg te maken. Meng de bieslook erdoor en schep in een ovenschaal.

.
5

Bestrooi de ovenschaal met de oude kaas en de walnootstukjes. Bak 15 - 20 minuten in de oven, of totdat de kaas begint te kleuren.

.
6

Schep de brandade van kabeljauw en knolsederij uit de ovenschaal en verdeel over de borden.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes