Skip to main content
Boerenkoolsalade met rookworst en spekjes

Boerenkoolsalade met rookworst en spekjes

met rode biet, appel en gebakken aardappelen

4.0
(433)

Het seizoen van de boerenkool is weer begonnen! 150 gram van deze supergroente levert je 200% van de ADH vitamine C en meer calcium dan een beker melk!

Allergens:
Ei
Mosterd

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium
Serving amount

250 g

Vastkokende aardappelen

¼ unit

Rode ui

½ unit

Appel

75 g

Rode biet

1 unit

Varkensrookworst

15 g

Spekblokjes

75 g

Gesneden boerenkool

25 g

Mayonaise

(Contains: Ei, Mosterd)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 tablespoon

Wittewijnazijn

½ tablespoon

Honing

1 teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

½ tablespoon

Olijfolie

Energy (kJ)4155 kJ
Calories993 kcal
Fat62 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate78 g
Sugar20 g
Dietary Fiber11 g
Protein24 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Casserole with Lid
Pan with Lid
Grater
Salad Bowl
Casserole

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in hapjespan met deksel en bak de aardappelen 30 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Groenten bereiden
2

Snipper de ui. Rasp de appel met een grove rasp. Weeg de rode biet af en snijd in blokjes van 1/2 cm. Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de rookworst.

Dressing maken
3

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1 el wittewijnazijn, 1/2 el honing en 1 tl mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

Rookworst koken
4

Verwarm de rookworst 6 - 8 minuten in de pan met deksel. Zorg ervoor dat het water heel zachtjes kookt.

Salade maken
5

Verhit een hapjespan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de ui en spekblokjes 5 - 6 minuten aan. Bak de boerenkool 1 minuut mee zodat hij licht geslonken is. Meng vervolgens de boerenkool, ui en spekblokjes met de dressing, appel en biet in de saladekom.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen over de borden. Schep de lauwwarme salade ernaast en leg op ieder bord een rookworst. Serveer de mayonaise erbij.

More delicious recipes with similar ingredients

Highest-rated dinner recipes

This week's must-try HelloFresh recipes