Het seizoen van de boerenkool is weer begonnen! 150 gram van deze supergroente levert je 200% van de ADH vitamine C en meer calcium dan een beker melk!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Vastkokende aardappelen
¼ unit
Rode ui
½ unit
Appel
75 g
Rode biet
1 unit
Varkensrookworst
15 g
Spekblokjes
75 g
Gesneden boerenkool
25 g
Mayonaise
(Contains: Ei, Mosterd)
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 tablespoon
Wittewijnazijn
½ tablespoon
Honing
1 teaspoon
Mosterd
to taste
Peper en zout
½ tablespoon
Olijfolie
Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in hapjespan met deksel en bak de aardappelen 30 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Snipper de ui. Rasp de appel met een grove rasp. Weeg de rode biet af en snijd in blokjes van 1/2 cm. Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de rookworst.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1 el wittewijnazijn, 1/2 el honing en 1 tl mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Verwarm de rookworst 6 - 8 minuten in de pan met deksel. Zorg ervoor dat het water heel zachtjes kookt.
Verhit een hapjespan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de ui en spekblokjes 5 - 6 minuten aan. Bak de boerenkool 1 minuut mee zodat hij licht geslonken is. Meng vervolgens de boerenkool, ui en spekblokjes met de dressing, appel en biet in de saladekom.
Verdeel de aardappelen over de borden. Schep de lauwwarme salade ernaast en leg op ieder bord een rookworst. Serveer de mayonaise erbij.