Chutney komt oorspronkelijk uit India. In India houden ze van kruidige specerijen en smaken. Een chutney is een mengsel van ingedikt fruit, uien, azijn, suiker, kruiden en specerijen. De mangochutney maakt dit gerecht lekker zoet.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Basmatirijst
½ unit
Ui
½ unit
Knoflookteen
¼ unit
Rode peper
10 milliliters
Sojasaus
(Contains: Gluten, Soja)
40 g
Mangochutney
(Contains: Mosterd May be present: Noten, Pinda's)
200 g
Spinazie
(May be present: Selderij)
1 unit
Ei
(Contains: Ei)
20 g
Gezouten pinda's
(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
to taste
Peper en zout
Breng 250 ml water aan de kook in een pan met deksel voor de basmatirijst. Kook de rijst, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
Maak in een kom een saus van de sojasaus, de helft van de zonnebloemolie, 1 el water per persoon en de helft van de mangochutney. Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de spinazie toe, draai het vuur middelhoog en roerbak 3 minuten tot het grootste deel van het vocht verdampt.
Voeg de rijst toe en roerbak 3 minuten. Voeg tenslotte de saus toe en roerbak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon.
Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met het spiegelei, de overige mangochutney en garneer met de pinda’s.