Pasta nero bevat niet alleen inktvisinkt voor de kleur, maar ook voor de smaak. De inkt bevat namelijk de vijfde smaak: umami.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
1 unit
Tomaat
¼ unit
Rode peper
1 g
Varkensworst met citroen en tijm
½ pack
Tomatenblokjes
1 teaspoon
Gedroogde tijm
½ unit
Citroen
125 g
Peterselie-knoflookvarkensworst
100 g
Grote garnalen
(Contains: Schaaldieren)
½ unit
Ui
to taste
Peper en zout
1 tablespoon
Olijfolie
¼ teaspoon
Suiker
25 milliliters
Groentebouillon
Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd het vel van de varkensbraadworst open en knijp het vlees uit het vel.
Verhit de helft van de olijfolie in een pan met goede aanbaklaag op middelmatig vuur. Voeg de rode peper, ui en de helft van de knoflook toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg het vlees van de varkensworst toe en rul los in 3 - 4 minuten. Voeg daarna de gesneden tomaat, de tomatenblokjes, de suiker en per persoon 1 tl gedroogde tijm en 50 ml bouillon toe. Breng aan de kook en laat zachtjes 30 minuten koken.
Rasp de schil van de citroen en snijd de citroen in parten.
Breng, als de saus nog 10 minuten moet koken, een pan met water aan de kook voor de zwarte tagliatelle. Kook de tagliatelle in 4 minuten gaar. Giet daarna af.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de overige knoflook, 1/2 tl citroenrasp per persoon en de garnalen toe. Bak 2 – 4 minuten, of tot de garnalen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg het sap van 1 citroenpartje per persoon toe aan de tomatensaus en breng op smaak met flink wat peper en zout. Roer de zwarte tagliatelle door de tomatensaus en verdeel over de borden. Leg de grote garnalen erop. Serveer met de overige citroen.