Skip to main content
Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje
Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje

Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje

met avocado en salade

Nieuw in dit recept: omafrieten! Deze dikke frieten met schil zijn al gesneden en voorgegaard en besparen jou daardoor tijd! Laat je ons weten wat je ervan vindt?

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Mosterd
Ei

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

190 g

Skin-on fries

½ piece

Red onion

120 g

Shrimp

1 piece

Egg

15 g

Panko breadcrumbs

1 piece

Brioche bun

125 g

Red cherry tomatoes

¼ piece

Lemon

½ piece

Avocado

20 g

Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & frisée

20 g

Ravigote sauce

(Contains: Mosterd, Ei)

Not included in your delivery

3 tablespoon

Flour

½ tablespoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

1.5 tablespoon

Red wine vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1.5 tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

Nutrition Values

Calories1177 kcal
Energy (kJ)4926 kJ
Fat58 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate116 g
Sugar24 g
Dietary Fiber16.4 g
Protein39 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Bowl
High-Sided Bowl
Stick Blender
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de frieten in een kom met 1/2 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Snijd ondertussen de rode ui in dunne halve ringen. Meng in een kom per persoon: 1 el rodewijnazijn, 1 el suiker en een snuf zout. Voeg de rode ui toe en schep goed om. Laat minimaal 10 minuten intrekken.

Burger maken
2

Snijd de helft van de garnalen in grove stukken. Doe de andere helft van de garnalen in een hoge kom en mix met een staafmixer een paar seconden tot een grove puree. Meng alle garnalen in een kom met 1 el bloem per persoon en wat peper en zout.

Tip: Mix het niet helemaal fijn, er mogen nog stukjes inzitten.

Paneren
3

Bestrooi een diep bord met de overige bloem. Klop in een tweede diep bord het ei los. Strooi over een derde diep bord de panko en breng ruim op smaak met peper en zout. Vorm 1 burger per persoon van het garnalenmengsel. Paneer de garnalenburgers rondom in 3 stappen: haal ze eerst door de bloem, dan door het ei en als laatst door de panko.

Tip: Zorg ervoor dat je handen vochtig zijn, zo blijft het mengsel niet aan je handen vastplakken.

Burger bakken
4

Verhit per persoon 5 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de garnalenburgers 3 - 5 minuten per kant, of tot ze gaar en knapperig zijn. Bak ondertussen het briochebroodje 2 - 3 minuten in de oven.

Salade maken
5

Halveer de cherrytomaten en snijd de citroen in parten. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakken. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el rodewijnazijn, 1 tl honing, peper en zout. Meng de dressing met de cherrytomaten, de slamix, de zoetzure rode ui en de helft van de avocado.

Serveren
6

Snijd het briochebroodje open en besmeer de onderste helft met de ravigotesaus. Beleg het broodje met een deel van de salade, de garnalenburger en de overige plakjes avocado. Serveer de burger met de salade en de friet. Garneer met een partje citroen.

More delicious recipes with similar ingredients

Fusion Meatball Sub with Greek-Style Cheese

Fusion Meatball Sub with Greek-Style Cheese

with za'atar potatoes, parsley & Middle Eastern spices
Champignon-omelet

Champignon-omelet

met verse bladpeterselie
Noedels met knoflookgarnalen

Noedels met knoflookgarnalen

met roerbakgroenten in ketjapsaus
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Gekonfijte kippendij met krokant ontbijtspek

Gekonfijte kippendij met krokant ontbijtspek

met kalfsjus en aardappelpuree
Double Veggie - Plaattaart met pompoen en geitenkaas

Double Veggie - Plaattaart met pompoen en geitenkaas

met extra salade van peer, rode biet, cherrytomaten en walnoot
Surinaams gekruide kippendij en aardappel

Surinaams gekruide kippendij en aardappel

met ei en sperziebonen
Japanse hartige pannenkoek met ontbijtspek

Japanse hartige pannenkoek met ontbijtspek

met groenten, zoete worcestershiresaus en mayonaise
Double Veggie - Courgette uit de oven in romige tomatensaus

Double Veggie - Courgette uit de oven in romige tomatensaus

met een extra salade van gemengde sla, cherrytomaten en walnoot
Veggie + Protein - Casarecce met runderchipolataworstjes als extra

Veggie + Protein - Casarecce met runderchipolataworstjes als extra

met pesto, courgette en cherrytomaten
Moroccan-Style Duck Confit Tart

Moroccan-Style Duck Confit Tart

with Greek-style cheese, almonds & carrot salad
Double protein - Aardappelsoep met dubbele portie garnalen

Double protein - Aardappelsoep met dubbele portie garnalen

met kokosmelk, verse mais en tomaat
Midden-Oosters platbrood met garnalen

Midden-Oosters platbrood met garnalen

met courgette, za'atar en tahinsaus
Veggie + protein - Courgettepasta met garnalen als extra

Veggie + protein - Courgettepasta met garnalen als extra

met mini-romatomaten en basilicum
Fiesta Mexicana -  fajita's met gegrilde biefstuk, guacamole en salsa

Fiesta Mexicana - fajita's met gegrilde biefstuk, guacamole en salsa

met gesmolten kaasdip, gebakken mais en paprika
Rijke pasta met Mexicaanse twist

Rijke pasta met Mexicaanse twist

met chorizo, gehakt, cheddar en koriander
Mexicaanse stijl hotdog met frisse salsa

Mexicaanse stijl hotdog met frisse salsa

met aardappelpartjes en limoenmayonaise
Broodje hamburger met labne en witte kaas

Broodje hamburger met labne en witte kaas

met zoete-aardappelfriet en gegrilde groenten
Krieltjessalade met gehakt en zelfgemaakte croutons

Krieltjessalade met gehakt en zelfgemaakte croutons

met basilicumcrème, champignons en spinazie
Cheese & Onion pizza

Cheese & Onion pizza

met barbecuesaus

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Cheese Schnitzel in Sage Butter with Giant Couscous

Cheese Schnitzel in Sage Butter with Giant Couscous

with lemon mayonnaise, pumpkin & parsnip
Chicken Sausages over Creamy Pesto Spaghetti

Chicken Sausages over Creamy Pesto Spaghetti

with mushrooms, leek & Italian seasoning
Sticky Harissa Eggplant Pizza with Kale & Mozzarella

Sticky Harissa Eggplant Pizza with Kale & Mozzarella

with caramelised onion & ras el hanout
Filet Mignon with Hollandaise Sauce

Filet Mignon with Hollandaise Sauce

with herbed baby potatoes, salad & honey-mustard dressing
Cheesy Chicken Tortilla Bake with Sour Cream

Cheesy Chicken Tortilla Bake with Sour Cream

with tomato salsa & corn
Jumbo Shrimp with Fresh Tagliatelle

Jumbo Shrimp with Fresh Tagliatelle

in spicy tomato sauce with Brandt & Levie sausage
Brandt & Levie Sausage with 'Stamppot' & Greek-Style Cheese

Brandt & Levie Sausage with 'Stamppot' & Greek-Style Cheese

with hidden veggies for kids: leek, carrot & onion
Wild Boar Ragù Bolognese with Gnocchi & Grana Padano

Wild Boar Ragù Bolognese with Gnocchi & Grana Padano

with bacon, red wine & arugula side salad
Chicken in Harissa-Pomegranate Sauce with Shaved Almonds

Chicken in Harissa-Pomegranate Sauce with Shaved Almonds

over fragrant courgette bulgur with fresh mint
Salmon in Creamy Garlic Sauce

Salmon in Creamy Garlic Sauce

over celeriac purée with a crisp endive salad
Bulgogi Steak Bowl

Bulgogi Steak Bowl

over rice with sesame slaw & gomashio
Bulgogi Noodle Stir-Fry with Turkey Breast

Bulgogi Noodle Stir-Fry with Turkey Breast

with scallions & black sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Creamy Fennel & Leek Lasagna

Creamy Fennel & Leek Lasagna

with fresh basil, Italian cheese & oregano
Sweet & Sticky Chicken with Gomashio Broccoli

Sweet & Sticky Chicken with Gomashio Broccoli

over garlic-ginger rice with crispy onions
Pasta Caprese with Serrano Ham

Pasta Caprese with Serrano Ham

with pesto rosso & pumpkin seeds
Salmon with Baby Potato Salad

Salmon with Baby Potato Salad

with apple, fennel & dill
BBQ Chicken Pitas with Cucumber Slaw

BBQ Chicken Pitas with Cucumber Slaw

with fresh herbs, fried onion & Romano pepper
Chicken Fillets with Sticky Orange Sauce

Chicken Fillets with Sticky Orange Sauce

with rosemary potato wedges & roasted broccoli
Hearty Beef & Pork Pie with BBQ Rub

Hearty Beef & Pork Pie with BBQ Rub

with carrot, tomato & celery