Skip to main content
Zalmpakketje met zelfgemaakte pesto
Zalmpakketje met zelfgemaakte pesto

Zalmpakketje met zelfgemaakte pesto

met courgettelinten en rigatoni

Wist je dat zalm, net als een flamingo, roze is door wat hij eet? De kleur komt van een pigment dat ze opnemen uit bijvoorbeeld garnalen.

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

3 piece

Garlic

½ piece

Lemon

½ piece

Tomato

1 piece

Fillet of salmon

90 g

Rigatoni

10 g

Roasted hazelnuts

Not included in your delivery

½ teaspoon

[Plant-based] butter

2.5 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3557 kJ
Calories850 kcal
Fat45 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate73 g
Sugar10 g
Dietary Fiber1.8 g
Protein34 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Peeler or Cheese Slicer
Pan with Lid
Small Bowl
Baking Sheet
Aluminum Foil
Casserole
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 °C (of 180 °C voor een heteluchtoven). Breng gezouten water aan de kook in een pan met deksel. Snijd de uiteinden van de courgette. Snijd met een dunschiller lange linten van de courgette en zet apart. Pers de knoflook of snijd fijn en zet apart in een kleine kom. Snijd de citroen in kwarten.

Tip: Snijd het middelste deel van de courgette met een mes in plakjes als de courgette minder stevig wordt.

Zalm bakken
2

Snijd de tomaat in halve schijfjes. Knip per persoon een rechthoek uit aluminiumfolie. Leg in het midden van elke rechthoek een stuk zalm. Verdeel de helft van de tomatenschijfjes eroverheen. Breng op smaak met peper en zout. Maak de pakketjes dicht door de uiteinden van het aluminiumfolie op elkaar te leggen en dicht te vouwen. Bak 20 minuten op een bakplaat in de oven.

Tip: De zalm is gaar als deze stevig en niet doorschijnend is.

Pasta koken
3

Kook de rigatoni 10 - 12 minuten afgedekt in de pan met kokend water. Giet af en voeg per persoon een klontje boter en de helft van het sap van een kwart citroen toe. Meng goed door en zet afgedekt apart.

Courgettelinten bakken
4

Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de helft van de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de courgettelinten toe en bak 5 - 7 minuten, of tot ze licht gekleurd zijn. Voeg de overige tomatenschijfjes toe en bak het geheel nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout en zet afgedekt apart.

Pesto bereiden
5

Pluk de blaadjes basilicum van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Voeg het basilicum en de overige knoflook toe aan een kom. Voeg 11/2 el olijfolie per persoon toe en meng ongeveer 30 seconden. Breng op smaak met peper en zout. Hak de hazelnoten in grof.

Tip: Als je een vijzel hebt, kun je deze ook gebruiken om de knoflook, de basilicum en de olie te mengen.

Serveren
6

Verdeel de rigatoni over diepe borden. Leg de courgettelinten op de pasta. Open het pakketje en leg de zalm met de tomaten naast de pasta. Serveer met de rest van de citroen. Verdeel de pesto over de zalm en de pasta en bestrooi het geheel met de gehakte hazelnoten.

This week's must-try HelloFresh recipes