Skip to main content
Wraps met halloumi en gekaramelliseerde ui
Wraps met halloumi en gekaramelliseerde ui

Wraps met halloumi en gekaramelliseerde ui

met cranberrychutney en oregano

4.3
(1,4K)

Wist jij dat cranberry is afgeleid van het Duitse Kraanbere? Het bloemetje van de plant doet namelijk denken aan een kraanvogel!

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

½ unit

Knoflookteen

100 g

Halloumi

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1.5 teaspoon

Gedroogde oregano

40 g

Cranberrychutney

(Contains: Mosterd)

3 unit

Bruine mini tortilla

(Contains: Gluten)

¼ unit

Komkommer

1 unit

Pruimtomaat

50 g

Radicchio & ijsbergsla

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3732 kJ
Calories892 kcal
Fat49 g
Saturated Fat22 g
Carbohydrate72 g
Sugar28 g
Dietary Fiber10 g
Protein33 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Salad Bowl

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.Halveer de halloumi in de lengte en snijd in staafjes ter grootte van frietjes. Meng in een kom de halloumi met de knoflook, een snufje peper en per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 1/2 tl oregano.

Ui karamelliseren
2

Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de rode ui in de droge pan 6 - 8 minuten. Voeg daarna per persoon: 1/2 el roomboter, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en de cranberrychutney toe. Meng goed en verwarm nog 2 - 3 minuten.

Halloumi bakken
3

Verhit een andere koekenpan met anti-aanbaklaag, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de halloumi in 6 - 8 minuten rondom bruin.Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.Halveer de komkommer in de lengte en snijd in staafjes. Snijd de tomaat in blokjes.

Serveren
4

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout en meng met de slamix. Beleg de tortilla's met de sla, komkommer, tomaat en de halloumi-frietjes. Garneer met de chutney van ui en cranberry. Meng de overige tomaat en komkommer door de sla en serveer erbij.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes