Wentelteefjes kunnen wat ons betreft altijd! Maak dit gerecht dus ook gerust op een weekend-ochtend. De crème fraîche en de citroenmelisse zorgen voor frisheid, die deze stevige bollen goed kunnen gebruiken.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Ei
(Contains: Ei)
125 milliliters
Halfvolle melk
(Contains: Melk (inclusief lactose))
2 unit
Friese suikerbol
(Contains: Ei, Melk (inclusief lactose), Gluten, Lupine, Tree Nuts / Noix)
6 leaves
Verse citroenmelisse
4 tablespoon
Crème fraîche
(Contains: Melk (inclusief lactose))
3 teaspoon
Gemalen kaneel
1 tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
3 tablespoon
Suiker
Snijd van de Friese reuzebollen de bovenkant en de onderkant af. Snijd de citroenmelisse in reepjes
Meng in een ondiep bord de suiker met kaneel. Klop in een ander ondiep bord met een garde de melk met het ei.
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Wentel ondertussen de suikerbollen door het eimengsel en vervolgens door het suikermengsel. Leg de suikerbollen in de pan en bak ongeveer 4 minuten per kant, of tot ze stevig beginnen te worden.
Verdeel de wentelteefjes over de borden, serveer met de crème fraîche en garneer met de citroenmelisse.