Skip to main content
Warme bulgursalade met pompoen

Warme bulgursalade met pompoen

met cherrytomaten, geroosterde feta en oregano

4.3
(443)

Wist je dat bulgur het Turkse woord is voor gort?

Tags:
Veggie
Allergens:
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red onion

75 g

Diced pumpkin

½ sachet(s)

Za'atar

(Contains: Sesamzaad)

75 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

125 g

Red cherry tomatoes

85 g

Bulgur

10 g

Pumpkin seeds

5 g

Fresh mint & chives

20 g

Arugula

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

2 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

Balsamic vinegar

Nutrition Values

Calories913 kcal
Energy (kJ)3818 kJ
Fat56 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate66 g
Sugar10 g
Dietary Fiber6 g
Protein29 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Oven Dish
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Verdeel de pompoenblokjes over een bakplaat met bakpapier. Meng met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout en 1/3 van de za'atar.

Roosteren
2

Verspreid de rode ui over een grote ovenschaal. Leg de feta in zijn geheel op de rode ui. Verdeel de rode cherrytomaten rondom. Voeg 1 1/2 el olijfolie per persoon toe en besprenkel met de overige za'atar. Bak samen met de pompoenblokjes 25 - 30 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn en de feta aan de randen goudbruin kleurt.

Tip: Let jij op je zout en calorie-inname? Gebruik dan de helft van de feta en gebruik de overige feta volgende dag tijdens de lunch.

Bulgur koken
3

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur. Voeg zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook afgedekt in 15 - 17 minuten gaar. Roer regelmatig door en voeg eventueel extra water toe als de bulgur te droog wordt. Laat zonder deksel uitstomen.

Roosteren en snijden
4

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur. Rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd de verse munt en bieslook fijn. Vergeet niet af en toe door de bulgur te roeren.

Tip: Wist je dat pompoenpitten van alle noten en pitten het rijkst zijn aan magnesium en fosfor? Magnesium is nodig voor sterke botten en gezonde spieren. Fosfor voor sterke botten en tanden.

Mengen
5

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 el zwarte balsamicoazijn. Voeg de bulgur toe en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 50% van de ADH vezels bevat? De voornaamste bronnen zijn de bulgur en 250 g groente.

Serveren
6

Meng de geroosterde tomaten, de pompoenblokjes, de feta met de de bulgur. Voeg de verse kruiden en pompoenpitten toe en verdeel de bulgursalade over de borden. Serveer met het eventueel overgebleven sap van de tomaten en garneer met de rucola. De salade kan het best warm gegeten worden, maar is ook lekker koud.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes