Skip to main content
Warme aardappelsalade met gerookte forel
Warme aardappelsalade met gerookte forel

Warme aardappelsalade met gerookte forel

Met rode paprika, citroen en dille

4.1
(983)

Forel is familie van de zalm en is zacht van smaak. Van oudsher wordt forel boven beuken of eikenhout gerookt. Vroeger was dit een manier om de vis te conserveren, terwijl het nu vooral vanwege de smaak wordt gedaan. De dressing van citroen en dille is lekker fris bij de aardappelsalade.

Allergens:
Vis

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Krieltjes

½ unit

Rode paprika

½ unit

Rode ui

½ unit

Knoflookteen

1 unit

Mini-romaine sla

½ unit

Citroen

4 bunch

Verse dille

(May be present: Selderij)

1 unit

Gerookte forelfilet

(Contains: Vis)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1.5 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories576 kcal
Fat28 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Krieltjes koken
1

• Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel en breng aan de kook. • Kook de krieltjes in 15 – 17 minuten beetgaar en giet af

Snijden en bakken
2

• Snijd de rode paprika in blokjes. • Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. • Snijd de mini-romainesla in repen. • Verhit de olijfolie in een koekenpan en roerbak de paprika, rode ui en knoflook 5 – 6 minuten op middelhoog vuur.

Dressing maken, vis verdelen
3

• Pers de citroen uit en snijd de dille fijn. • Meng in een saladekom 1 el citroensap per persoon met de extra vierge olijfolie, honing, dille, peper en zout. • Verdeel de gerookte forel met 2 vorken in kleine stukken.

Serveren
4

• Meng in de saladekom de dilledressing met de miniromainesla, krieltjes, paprika, ui en gerookte forel. • Verdeel over de borden en besprenkel naar smaak met het overige citroensap.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes