Forel is familie van de zalm en is zacht van smaak. Van oudsher wordt forel boven beuken of eikenhout gerookt. Vroeger was dit een manier om de vis te conserveren, terwijl het nu vooral vanwege de smaak wordt gedaan. De dressing van citroen en dille is lekker fris bij de aardappelsalade.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Krieltjes
½ unit
Rode paprika
½ unit
Rode ui
½ unit
Knoflookteen
1 unit
Mini-romaine sla
½ unit
Citroen
4 bunch
Verse dille
(May be present: Sellerie)
1 unit
Gerookte forelfilet
(Contains: Pesce)
½ tablespoon
Olijfolie
1.5 tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Honing
to taste
Peper en zout
• Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel en breng aan de kook. • Kook de krieltjes in 15 – 17 minuten beetgaar en giet af
• Snijd de rode paprika in blokjes. • Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. • Snijd de mini-romainesla in repen. • Verhit de olijfolie in een koekenpan en roerbak de paprika, rode ui en knoflook 5 – 6 minuten op middelhoog vuur.
• Pers de citroen uit en snijd de dille fijn. • Meng in een saladekom 1 el citroensap per persoon met de extra vierge olijfolie, honing, dille, peper en zout. • Verdeel de gerookte forel met 2 vorken in kleine stukken.
• Meng in de saladekom de dilledressing met de miniromainesla, krieltjes, paprika, ui en gerookte forel. • Verdeel over de borden en besprenkel naar smaak met het overige citroensap.