Je vult de volkoren pitabroodjes met een vulling die je kruid met typische mediterrane smaakmakers: knoflook, paprikapoeder en komijnpoeder. Je maakt het gerecht helemaal af door zelf een frisse salade van veldsla en een dressing te maken!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Groene paprika
1 unit
Vleestomaat
1 teaspoon
Gemalen komijnzaad
110 g
Kipfiletreepjes met baharat
1 teaspoon
Paprikapoeder
2 unit
Meerzadenbaguette
(Contains: Gluten, Tarwe, Rogge, Gerst, Sesamzaad May be present: Lupine, Ei, Soja, Melk (inclusief lactose), Noten, Gluten)
40 g
Veldsla
2 tablespoon
Labne
(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei, Zwaveldioxide en sulfiet)
½ tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ teaspoon
Wittewijnazijn
½ unit
Honing
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden (of gebruik een broodrooster om de pitabroodjes op te warmen).
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes en de vleestomaat in plakken.
Verhit een koekenpan en rooster het komijnpoeder 30 seconden op middelhoog vuur. Voeg de olijfolie, ui, kipfiletreepjes en paprikapoeder toe en bak 6 – 8 minuten op middelmatig vuur. Voeg halverwege de knoflook en groene paprika toe. Breng op smaak met peper en zout.
Besprenkel ondertussen de pitabroodjes met water en bak de pitabroodjes 5 minuten in de oven of gebruik een broodrooster.
Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, honing, peper en zout. Meng de veldsla met de dressing in een saladekom.
Verdeel de pitabroodjes over de borden. Laat iedereen zelf aan tafel de pitabroodjes beleggen met de kip, tomaat, yoghurt en salade.