Skip to main content
Volkoren pitabroodjes met kipfiletreepjes, yoghurt en salade
Volkoren pitabroodjes met kipfiletreepjes, yoghurt en salade

Volkoren pitabroodjes met kipfiletreepjes, yoghurt en salade

3.3
(713)

Je vult de volkoren pitabroodjes met een vulling die je kruid met typische mediterrane smaakmakers: knoflook, paprikapoeder en komijnpoeder. Je maakt het gerecht helemaal af door zelf een frisse salade van veldsla en een dressing te maken!

Allergens:
Gluten
Tarwe
Rogge
Gerst
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Groene paprika

1 unit

Vleestomaat

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

110 g

Kipfiletreepjes met baharat

1 teaspoon

Paprikapoeder

2 unit

Meerzadenbaguette

(Contains: Gluten, Tarwe, Rogge, Gerst, Sesamzaad May be present: Lupine, Ei, Soja, Melk (inclusief lactose), Noten, Gluten)

40 g

Veldsla

2 tablespoon

Labne

(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei, Zwaveldioxide en sulfiet)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Wittewijnazijn

½ unit

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories718 kcal
Energy (kJ)3004.1 kJ
Fat23 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate82 g
Dietary Fiber13 g
Protein38 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 220 graden (of gebruik een broodrooster om de pitabroodjes op te warmen).

Snijd de tomaat in plakken.
2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes en de vleestomaat in plakken.

Voeg de groene paprika toe.
3

Verhit een koekenpan en rooster het komijnpoeder 30 seconden op middelhoog vuur. Voeg de olijfolie, ui, kipfiletreepjes en paprikapoeder toe en bak 6 – 8 minuten op middelmatig vuur. Voeg halverwege de knoflook en groene paprika toe. Breng op smaak met peper en zout.

4

Besprenkel ondertussen de pitabroodjes met water en bak de pitabroodjes 5 minuten in de oven of gebruik een broodrooster.

Meng de salade met de dressing.
5

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, honing, peper en zout. Meng de veldsla met de dressing in een saladekom.

Laat iedereen zijn eigen broodjes beleggen; eet smakelijk!
6

Verdeel de pitabroodjes over de borden. Laat iedereen zelf aan tafel de pitabroodjes beleggen met de kip, tomaat, yoghurt en salade.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes