Het is tijd voor een taco-fiesta! Vanavond vul je de taco's met 3 soorten vis gehuld in Mexicaanse kruiden. Zet alles in aparte bakjes op tafel, zo kan iedereen zelf de perfecte taco samenstellen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Corn on the cob
½ piece
Lime
1 piece
Tomato
2.5 g
Fresh coriander
½ piece
Red onion
3 piece
Garlic
½ piece
Avocado
130 g
Fish medley: salmon, cod & pollock
½ sachet(s)
Mexican-style spices
½ piece
Bell pepper
3 piece
Flour tortillas
25 g
Organic sour cream
75 g
Spicy tortilla chips
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
½ teaspoon
Sugar
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de bladeren en draden van de maiskolf. Leg de maiskolven op een bakplaat met bakpapier. Leg een klontje boter op elke maiskolf en bestrooi met peper en zout. Bak 20 minuten in de oven.
Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de koriander grof. Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl limoenrasp, 1 tl limoensap, met 1/2 tl suiker. Voeg de tomatenblokjes en de helft van de koriander toe en meng goed door.
Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Haal met een lepel het vruchtvlees uit de schil en voeg toe aan een kleine kom. Prak het vruchtvlees met een vork. Voeg vervolgens de helft van de knoflook en rode ui toe en de overige koriander. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Houd je niet van rauwe rode ui? Laat de rode ui dan achterwege en bewaar alles voor de volgende stap.
Meng in een kom de vismelange met de rest van de knoflook en rode ui. Voeg vervolgens per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 zakje Mexicaanse kruiden toe. Snijd de paprika in reepjes.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de paprikareepjes 3 - 4 minuten. Voeg daarna de vismelange toe en bak nog 3 - 4 minuten. Leg de tortilla's in een aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.
Vul de tortilla's met de paprika en vis en garneer met de zure room. Snijd de maiskolven doormidden, verdeel over de borden en schep er een lepel tomatensalsa op. Verdeel de pittige tortillachips over de borden en serveer met de guacamole.