Skip to main content
Vispakketje van heekfilet met citroentijm en gebakken aardappelen

Vispakketje van heekfilet met citroentijm en gebakken aardappelen

3.5
(1K)

Je gaart het Noordzeevisje heek samen met groenten van Hollandse bodem in een pakketje. Op die manier stoom je de vis en groenten en blijft alles lekker zacht. De citroentijm zorgt voor frisheid die heerlijk is bij de vis. Op onze blog vind je een handig stappenplan om het perfecte vispakketje te vouwen. Ook over onze preiboer Gert vind je er meer informatie!

Allergens:
Vis

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium
Serving amount

300 g

Vastkokende aardappelen

1 unit

Knoflookteen

1 teaspoon

Gedroogde rozemarijn

125 g

Bloemkool

½ unit

Prei

1 unit

Heekfilet met huid

(Contains: Vis)

3 sprig

Verse citroentijm

(May be present: Selderij)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

/ per serving
Calories472 kcal
Energy (kJ)1975 kJ
Fat23 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate62 g
Protein28 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Pan with Lid
Casserole with Lid
Knife
Aluminum Foil

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng 250 ml water per persoon met een beetje zout aan de kook in een pan met deksel voor de bloemkool.

Bak de aardappelen
2

Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten. Snijd of pers de knoflook fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen met de knoflook en rozemarijn, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep tussendoor om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 20 minuten de deksel van de pan.

Snijd de bloemkool in plakken
3

Snijd ondertussen de bloemkool in plakken van een halve cm (dat er wat roosjes loskomen is niet erg). Snijd de prei in ringen. Kook de bloemkool 4 minuten in de pan met deksel. Voeg halverwege de prei toe. Giet daarna voorzichtig af.

Maak de vispakketjes
4

Verdeel de bloemkool en prei over 1 vel aluminiumfolie per persoon. Leg daar bovenop de heekfilet. Ris de blaadjes citroentijm van de takjes en verdeel het grootste deel over de heekfilet. Besprenkel met de overige olijfolie en 2 el water per persoon en breng op smaak met peper en zout. Vouw de vispakketjes goed dicht en bak 15 – 20 minuten in de oven.

5

Voeg de overige citroentijm in de laatste 5 minuten toe aan de aardappelen.

Verdeel over de borden
6

Verdeel de aardappelen en het vispakketje over de borden.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes