Een snelle en gezonde maaltijd met voorgesneden groenten. Op smaak gebracht met een tapenade gemaakt van tomaten. De Victoriabaarsfilet heeft het Naturland-certificaat. Dit is een project voor duurzame en ambachtelijke visserij in Bukoba in Tanzania.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
90 g
Fusilli
(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)
1 unit
Knoflookteen
200 g
Groentemix van kastanjechampignons, prei, broccoli en courgette
20 g
Tomatentapenade
(Contains: Vis)
1 unit
Victoriabaarsfilet zonder huid
(Contains: Vis)
1 tablespoon
Olijfolie
½ teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli en kook de fusilli, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn.
Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de Italiaanse groentemix, tomatentapenade, zwarte balsamicoazijn en 2 el kookvocht per persoon toe aan de wok of hapjespan met deksel en bak, afgedekt, 8 minuten op middellaag vuur. Schep tussendoor regelmatig om.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de victoriabaarsfilet 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant.
Voeg vervolgens de fusilli toe aan de wok of hapjespan met deksel, verhit nog 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de victoriabaarsfilet.