Skip to main content
Varkensgehaktballen in tomatensaus

Varkensgehaktballen in tomatensaus

met bloemkoolpuree, verse rozemarijn en tijm

De gehaktballetjes in dit gerecht maak je zelf van boerengehakt - gemaakt van 100% varkensvlees en subtiel op smaak gebracht met gember, kardemom en witte peper.

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Shallot

5 g

Fresh flat leaf parsley & thyme

100 g

Pork mince

0.52 piece

Egg

15 g

Panko breadcrumbs

1 piece

Garlic

100 g

Potatoes

250 g

Cauliflower

2 pinch

Nutmeg

200 g

Passata

1 pack

Chopped tomatoes

½ sprig

Fresh rosemary

g

Grated mature cheese

15 g

Grated mature cheese

Not included in your delivery

½ tablespoon

Balsamic vinegar

1

[Plant-based] milk

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Flour

1 teaspoon

Mustard

1 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Energy (kJ)3343 kJ
Calories799 kcal
Fat44 g
Saturated Fat20 g
Carbohydrate59 g
Sugar23 g
Dietary Fiber12.4 g
Protein36 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Soup pan or large pan with lid
Casserole with Lid
Grater
Stick Blender

Cooking Steps

Balletjes maken
1

Snipper de sjalot. Snijd de bladpeterselie fijn. Meng in een kom het boerengehakt, de helft van de sjalot, de helft van de bladpeterselie, 1/2 ei per persoon en de panko. Breng op smaak met peper en zout. Kneed goed door en rol 3 balletjes per persoon.

Tip: Maak je dit recept voor een oneven aantal? Kluts het ei dan eerst in een kommetje en gebruik daar de helft van.

Bakken
2

Verhit 1/2 el boter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de balletjes in 5 - 6 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Voeg de knoflook en overige sjalot toe aan dezelfde hapjespan en bak 1 - 2 minuten in het bakvet van de balletjes. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een grote pan met deksel voor de bloemkool en aardappel.

Snijden
3

Schil of was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Kook de aardappel, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Voeg na 5 minuten de bloemkool toe. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Rasp ondertussen een mespuntje nootmuskaat per persoon.

Tip: Wist je dat bloemkool rijk is aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor onder andere gezonde darmen?

Saus maken
4

Voeg de passata en 1/2 el bloem per persoon toe aan hapjespan met knoflook en sjalot. Bak 3 - 4 minuten zonder deksel. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon, de tomatenblokjes en 2 el water per persoon. Breng op smaak met peper en zout en voeg de takjes rozemarijn en tijm toe. Breng, afgedekt, aan de kook en voeg de balletjes weer toe. Kook 10 - 15 minuten zachtjes op laag vuur terwijl je de puree maakt.

Puree maken
5

Mix de bloemkool en aardappel in de pan met een staafmixer tot een gladde puree. Voeg 1/2 el boter per persoon en een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg 1 tl mosterd per persoon toe en meng goed. Breng op smaak met peper, zout en de nootmuskaat. Roer dan de belegen kaas door de bloemkoolpuree.

Tip: Plet eventueel de bloemkool en aardappelen eerst met een aardappelstamper.

Serveren
6

Serveer de balletjes in tomatensaus met de bloemkoolpuree. Garneer met de overige bladpeterselie.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes