De kruiden die dit gerecht kleur geven zijn gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - samen maken ze van deze soep een feestelijke maaltijd die volledig in balans is.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Rode paprika
½ pack
HAK zwarte bonen
1 teaspoon
Mexicaanse kruiden
½ teaspoon
Gerookt paprikapoeder
½ pack
Tomatenblokjes
2 unit
Tacoschelpen
25 g
Geraspte cheddar
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ can
Mais
¼ unit
Limoen
5 g
Verse koriander
(May be present: Selderij)
25 g
Biologische zure room
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ tablespoon
Olijfolie
400 milliliters
Groentebouillon
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 200 graden.Pers de knoflook of snijd fijn.Snijd de paprika in kleine blokjes.Laat de zwarte bonen uitlekken in een zeef of vergiet.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur.Bak de knoflook, paprika, Mexicaanse kruiden en het gerookte paprikapoeder 1 minuut aan.Voeg de zwarte bonen, tomatenblokjes en de bouillon toe en laat de soep op laag vuur 6 minuten zachtjes pruttelen.
Breek ondertussen de taco's in stukken en verdeel deze over een ovenschaal.Verdeel de cheddar over de tacostukken en bak deze 4 - 6 minuten in de oven.Pureer de soep met een staafmixer, hij mag nog best grof blijven. Voeg de mais toe aan de soep, breng op smaak met peper en zout en verhit nog 2 minuten.
Snijd de limoen in partjes. Snijd de koriander fijn.Verdeel de soep over soepkommen en schep hier een lepel zure room in, garneer met de koriander.Serveer de limoenpartjes en nacho's met cheddar erbij.