In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - met het grootste gemak zet jij hiermee een volwaardige tex-mexklassieker op tafel.
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
150 g
Zoete aardappel
½ unit
Rode puntpaprika
70 g
Maïs in blik
15 g
Zwarte-bonenpasta
(Contains: Gluten, Tarwe, Soja)
½ sachet(s)
Mexicaanse kruiden
25 g
Geraspte belegen kaas
(Contains: Melk (inclusief lactose))
25 g
Biologische zure room
(Contains: Melk (inclusief lactose))
⅓ unit
Komkommer
¼ unit
Groene peper
10 g
Verse bladpeterselie en munt
¼ unit
Limoen
½ unit
Rode ui
⅓ pack
Zwarte bonen
½ unit
Knoflookteen
½ tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2 cm. Zet de zoete aardappel onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, 5 minuten. De zoete aardappel hoeft nog niet gaar te zijn. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode puntpaprika in reepjes. Giet de mais en zwarte bonen af. Meng in een grote kom de zwarte bonenpasta met per persoon: 1/2 zakje Mexicaanse kruiden en 1/4 el zonnebloemolie. Voeg de paprika, mais, zwarte bonen, knoflook en rode ui toe. Breng op smaak met peper en zout.
Vet een ovenschaal in met 1/4 el zonnebloemolie per persoon. Verdeel de zoete-aardappelblokjes over de schaal en breng op smaak met peper en zout. Bedek de zoete aardappel met de groenten. Garneer met de geraspte kaas en bak 12 - 17 minuten in de oven, of tot de kaas goudbruin is gekleurd. Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd fijn.
Pers de limoen uit boven een kleine kom. Pluk de blaadjes van de munt en snijd deze met de bladpeterselie grof. Meng in een kom de komkommer met de groene peper en de kruiden. Breng op smaak met 1 tl limoensap per persoon, peper en zout. Verdeel de zoete aardappel en groenten over de borden. Serveer met de groene salsa en de zure room.