Heb je granaatappelpitjes over? Strooi ze over je avocadotoast. De combinatie met avocado is lekker en bovendien een lust voor het oog.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
3 piece
Mini tortillas
(Contains: Tarwe)
1 piece
Cod fillet
(Contains: Vis)
½ piece
Fennel
¼ piece
Pomegranate
½ piece
Avocado
½ piece
Onion
¼ piece
Green chili pepper
5 g
Fresh coriander
(May be present: Selderij)
½ sachet(s)
Mexican-style spices
50 g
Greek-style cheese
(Contains: Melk (inclusief lactose))
40 g
Sweet chilli tortilla chips
⅓ piece
Lime
1 tablespoon
White wine vinegar
½ teaspoon
Sugar
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne plakjes. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn . Meng in een grote kom per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 tl suiker. Voeg de venkel en groene peper toe, meng goed en zet apart tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken
Snijd de limoen in 6 partjes. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Voeg het vruchtvlees samen met de helft van de witte kaas en de helft van de koriander toe aan een hoge kom. Knijp er 1 limoenpartje per persoon boven uit. Pureer met een staafmixer tot een glad geheel. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Dep de kabeljauw droog met keukenpapier. Besprenkel vervolgens met 1/2 el olijfolie per persoon, wrijf in met de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en breng op smaak met peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kabeljauw 2 - 3 minuten per kant.
Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 4 - 6 minuten in de oven. Rol de granaatappel al duwend over het aanrecht zodat je de pitjes hoort kraken. Snijd de granaatappel doormidden en haal de granaatappelpitjes uit de schil.
Snipper de ui. Meng de granaatappelpitjes en ui met de venkel. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Snijd de overige koriander fijn. Verkuimel de overige witte kaas.
Besmeer elke tortilla met 1 el avocadocrème. Beleg met de gebakken vis en wat granaatappelsalsa. Garneer met de koriander en witte kaas. Serveer met de tortillachips, de overige avocadocrème, salsa en limoenpartjes.
Weetje: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft hierdoor een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden.