Heerlijk romige maar krachtige soep boordevol vitaminen dankzij de spinazie. Extra zacht dankzij de kruidenroomkaas en crunchy dankzij de peccannoten die je gebruikt als topping. De zoete maiskolf die je erbij serveert maakt de maaltijdsoep extra voedzaam.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
175 g
Vastkokende aardappelen
½ unit
Ui
1 unit
Maiskolf
125 g
Spinazie
(May be present: Selderij)
1 unit
Ei
(Contains: Ei)
10 g
Pecannoten
(Contains: Noten)
25 g
Kruidenroomkaas
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ tablespoon
Olijfolie
¾ unit
Groentebouillonblokje
to taste
Peper en zout
Verhit de oven voor op 200 graden. Breng 500 ml water per persoon aan de kook. Schil of was de aardappelen (alva) en snijd in kwarten. Snipper de ui.
Leg de maiskolf op een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm per persoon. Verdeel de roomboter er in klontjes over en breng op smaak met peper en zout. Vouw de aluminiumfolie dicht zodat er geen lucht bij kan komen. Bak de maiskolven 30 minuten in de oven. Let op: maak voorzichtig open want er komt hete stoom uit!
Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de aardappelen toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg het kokende water toe tot de aardappelen net onder staan, verkruimel het bouillonblokje boven de pan, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg in de laatste 5 minuten de spinazie, eventueel in delen, toe en bestrooi met peper en zout.
Breng het ei, afgedekt, aan de kook in een steelpan met deksel en kook het in ongeveer 6 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water en pel het ei.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pecannoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Haal de soeppan van het vuur, voeg de kruidenroomkaas toe en pureer de soep met een staafmixer.
Verdeel de soep over de soepkommen. Snijd het ei in kwarten en leg deze op de soep. Verkruimel de pecannoten boven de soep en besprenkel eventueel naar smaak met olijfolie. Serveer de soep met de maiskolf.