Terwijl de Italianen hun ragù alla bolognese uren laten pruttelen, zet jij deze variant in een handomdraai op tafel. In Bologna eten ze hun geliefde saus met tagliatelle, maar de volkoren spaghetti die je er vandaag bij maakt, is een stuk voedzamer. Nog een verschil: in plaats van rundergehakt of half-om-half gebruik je in dit recept kipgehakt, dat al op smaak is gebracht met Italiaanse kruiden.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Groene paprika
2 unit
Pruimtomaat
100 g
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
¼ can
Tomatenpuree
90 g
Volkoren spaghetti
(Contains: Gluten)
25 g
Geraspte belegen kaas
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
½ teaspoon
Bruine suiker
to taste
Peper en zout
Kook ruim water in een pan met deksel voor de spaghetti integrale.
Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene paprika en snijd de paprika in blokjes. Snijd de tomaten in blokjes.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het kipgehakt met de ui en knoflook in 5 minuten los op middelhoog vuur.
Voeg de tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan en bak 2 minuten. Voeg vervolgens de paprika, tomaat, zwarte balsamicoazijn, suiker en 25 ml water per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en kook de tomatensaus, afgedekt, 10 minuten op middelmatig vuur.
Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en voeg toe aan de pan met tomatensaus. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de spaghetti bolognese over de borden en garneer met de belegen kaas.