Skip to main content
Snelle curry met garnalen
Snelle curry met garnalen

Snelle curry met garnalen

Met broccolirijst, sperziebonen en paprika

4.4
(1,6K)

Als je graag wat minder koolhydraten eet, zit je met dit gerecht goed. De rijst hebben we namelijk aangevuld met broccolirijst. Daardoor krijg je vandaag meer dan 200 gram groente binnen. Het gerecht is ook nog eens rijk aan foliumzuur, wat je onder andere energie geeft. Een goede maaltijd dus voor het sporten, of wanneer je wat extra energie nodig hebt.

Allergens:
Vis
Schaaldieren

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

70 g

Pandanrijst

100 g

Broccolirijst

1 unit

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

¼ unit

Rode peper

75 g

Sperziebonen

½ unit

Gele paprika

10 milliliters

Vissaus

(Contains: Vis)

125 milliliters

Kokosmelk

80 g

Garnalen

(Contains: Schaaldieren)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2950 kJ
Calories705 kcal
Fat36 g
Saturated Fat21.6 g
Carbohydrate68 g
Sugar5 g
Dietary Fiber9 g
Protein25 g
Salt3.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paring Knife
Pan with Lid
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Plate

Cooking Steps

Voorbereiden
1

• Kook de pandanrijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar in een pan met deksel. Voeg in de laatste 3 minuten de broccolirijst toe. Giet af en laat uitstomen. Breng op smaak met peper en zout. • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de bonen in 3 gelijke stukken. Snijd de paprika in dunne reepjes.

Bakken en koken
2

• Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de helft van de knoflook, de helft van de gember en de helft van de rode peper 1 minuut. • Voeg de sperziebonen, paprika, vissaus en kokosmelk toe en laat 8 – 10 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Haal de laatste 2 minuten het deksel van de pan.

Garnalen bakken
3

• Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de rest van knoflook, gember en rode peper 1 minuut op middelhoog vuur. • Voeg de garnalen toe en bak 3 – 4 minuten, of totdat ze gaar zijn. • Voeg de garnalen en het bakvocht toe aan de groenten en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

• Verdeel de pandanrijst met broccolirijst over de borden. • Verdeel de helft van de groenten en garnalen over de rijst en schep de helft ernaast. Giet de overige kokosmelk over het gerecht.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes