Skip to main content
Smörgåstårta met zelfgemaakte eiersalade

Smörgåstårta met zelfgemaakte eiersalade

Zweeds sandwichtaartje met avocado en wortelbroodje

3.9
(738)

Maaltijd klaar, televisie aan en scoren maar! Lekker met je bord op schoot proeven van én kijken naar het beste van Europa. Is dit recept een winnaar?

Tags:
Veggie
Allergens:
Mosterd
Ei

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 piece

Egg

⅓ piece

Cucumber

½ piece

Pear

2.5 g

Fresh dill

5 g

Cress

50 g

Mayonnaise

(Contains: Mosterd, Ei)

½ bunch

Radish

1 piece

Carrot bun

½ piece

Avocado

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Sugar

1 tablespoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Mustard

Nutrition Values

Calories740 kcal
Energy (kJ)3095 kJ
Fat48 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate46 g
Sugar22 g
Dietary Fiber10.8 g
Protein25 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Small Bowl

Cooking Steps

Eieren koken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng in een pan met deksel water aan de kook voor de eieren. Kook 2 eieren per persoon, afgedekt, in 8 - 10 minuten hard. Giet af en spoel de eieren af onder de koude kraan.

Tip: Wil je er ook graag een zachtgekookt eitje bij? Haal dan 1 van de 2 eitjes al na 6 minuten uit de pan.

Eiersalade maken
2

Snijd de komkommer in dunne plakken. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in parten. Hak de verse dille fijn. Knip de tuinkers af. Pel de gekookte eieren en snijd ze doormidden. Prak 1 hardgekookt ei per persoon in een kom. Voeg de mayonaise, de helft van de dille en 1tl mosterd per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Peer is niet alleen lekker, het bevat ook nog eens bijzonder veel vezels. Met 1 peer zit je al op ongeveer 1/6 van de ADH. Een lekkere en gezonde toevoeging aan je maaltijd dus, of uit het vuistje tussendoor.

Avocadovulling maken
3

Snijd de radijzen in kwarten. Meng in een kom per persoon: 1el wittewijazijn met 1tl suiker. Roer tot de suiker is opgelost en meng dan de radijzen erdoor. Bak de wortelbroodjes 6 - 8 minuten in de oven. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Prak het vruchtvlees in een kleine kom fijn. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Snijd de broodjes in drie lagen. Beleg de onderste laag met eiersalade en komkommerplakjes en de tweede laag met avocado en de helft van de tuinkers. Dek het sandwichtaartje af met het kapje van het wortelbroodje. Verdeel de overige komkommer, de radijsjes, peer en de rest van de dille en tuinkers sierlijk op een bord rond het sandwichtaartje. Snijd de overige eieren in kwarten en serveer erbij.

Tip: Is het broodje te plat om in 3 lagen te snijden? Snijd het dan in twee en gebruik het kapje als tweede laag. Leg het kapje omgekeerd op het broodje en beleg met de avocado en tuinkers.

This week's must-try HelloFresh recipes