Skip to main content
Smörgåstårta met zelfgemaakte eiersalade
Smörgåstårta met zelfgemaakte eiersalade

Smörgåstårta met zelfgemaakte eiersalade

Zweeds sandwichtaartje met avocado en wortelbroodje

3.9
(738)

Maaltijd klaar, televisie aan en scoren maar! Lekker met je bord op schoot proeven van én kijken naar het beste van Europa. Is dit recept een winnaar?

Tags:
Veggie
Allergens:
Mosterd
Ei

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 piece

Egg

⅓ piece

Cucumber

½ piece

Pear

2.5 g

Fresh dill

5 g

Cress

50 g

Mayonnaise

(Contains: Mosterd, Ei)

½ bunch

Radish

1 piece

Carrot bun

½ piece

Avocado

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Sugar

1 tablespoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Mustard

Nutrition Values

Calories740 kcal
Energy (kJ)3095 kJ
Fat48 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate46 g
Sugar22 g
Dietary Fiber10.8 g
Protein25 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Small Bowl

Cooking Steps

Eieren koken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng in een pan met deksel water aan de kook voor de eieren. Kook 2 eieren per persoon, afgedekt, in 8 - 10 minuten hard. Giet af en spoel de eieren af onder de koude kraan.

Tip: Wil je er ook graag een zachtgekookt eitje bij? Haal dan 1 van de 2 eitjes al na 6 minuten uit de pan.

Eiersalade maken
2

Snijd de komkommer in dunne plakken. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in parten. Hak de verse dille fijn. Knip de tuinkers af. Pel de gekookte eieren en snijd ze doormidden. Prak 1 hardgekookt ei per persoon in een kom. Voeg de mayonaise, de helft van de dille en 1tl mosterd per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Peer is niet alleen lekker, het bevat ook nog eens bijzonder veel vezels. Met 1 peer zit je al op ongeveer 1/6 van de ADH. Een lekkere en gezonde toevoeging aan je maaltijd dus, of uit het vuistje tussendoor.

Avocadovulling maken
3

Snijd de radijzen in kwarten. Meng in een kom per persoon: 1el wittewijazijn met 1tl suiker. Roer tot de suiker is opgelost en meng dan de radijzen erdoor. Bak de wortelbroodjes 6 - 8 minuten in de oven. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Prak het vruchtvlees in een kleine kom fijn. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Snijd de broodjes in drie lagen. Beleg de onderste laag met eiersalade en komkommerplakjes en de tweede laag met avocado en de helft van de tuinkers. Dek het sandwichtaartje af met het kapje van het wortelbroodje. Verdeel de overige komkommer, de radijsjes, peer en de rest van de dille en tuinkers sierlijk op een bord rond het sandwichtaartje. Snijd de overige eieren in kwarten en serveer erbij.

Tip: Is het broodje te plat om in 3 lagen te snijden? Snijd het dan in twee en gebruik het kapje als tweede laag. Leg het kapje omgekeerd op het broodje en beleg met de avocado en tuinkers.

This week's must-try HelloFresh recipes

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

with fresh basil & Sicilian-style herbs
Spooky Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

Spooky Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

with mozzarella & creepy-crawly caramelised onion
Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

with ginger mayonnaise, radish & cucumber
Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

with hidden veggies for kids: bell pepper, courgette & onion
Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

with caramelised onion sauce, walnuts & apple
Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

with corn salsa & beetroot tortilla chips
The Fakir's Flying Carpet

The Fakir's Flying Carpet

with merguez & Romano pepper
Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

with Grana Padano, carrot, celery, tomato & parsley
Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

over bulgur with fresh herbs & Middle Eastern spices
Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

with Vietnamese-style sauce & stir-fried radishes
Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

with baby potatoes & endive-apple salad
Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

over parsnip mash with rainbow carrots
Spook-tacular Chicken Sausages with Cheesy Monster Mash

Spook-tacular Chicken Sausages with Cheesy Monster Mash

with cauldron-braised red cabbage, apple & nightmarish nutmeg
Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

over rice with bell pepper & coconut milk
Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

stack your own & enjoy together!
Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

with peanuts, rainbow slaw & salad
Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Eerie Linguine with Full Moon Veggie Meatballs

Eerie Linguine with Full Moon Veggie Meatballs

in roasted vegetable sauce with haunted basil
Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

with onion chutney, tomato & fresh herbs
Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

with spinach & toasted almonds