Knoflook vind je in vrijwel elke keuken, je kunt er alle kanten mee op. De manier waarop je de knoflook verwerkt in het gerecht heeft invloed op de smaak. Rooster een hele knoflookteen en hij wordt wat zoet van smaak, snijd de knoflook fijn en gebruik het rauw voor een heel ander, scherper resultaat. Vandaag maak je op deze manier je aardappelen verrassend smaakvol.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Krieltjes
200 g
Sperziebonen
unit
Knoflookteen
2.5 bunch
Verse bladpeterselie
(May be present: Selderij)
13 stalk
Verse bieslook
(May be present: Selderij)
1 g
Schelvisfilet zonder huid
(Contains: Vis)
1 tablespoon
Biologische zure room
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
to taste
Peper en zout
• Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel en voeg een snuf zout toe. Breng afgedekt aan de kook en kook de krieltjes in 15 – 17 minuten gaar. • Breng een bodempje water met een snuf zout aan de kook in een andere pan met deksel voor de sperziebonen.
• Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. • Kook de sperziebonen, afgedekt, in 6 – 8 minuten beetgaar.
• Pers de knoflook of snijd fijn. • Snijd de verse bladpeterselie en bieslook fijn. • Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de schelvisfilet 1 – 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
• Meng de overige roomboter door de krieltjes en schep de knoflook, de verse kruiden en de sperziebonen erdoor. Breng op smaak met peper en zout. • Verdeel de krieltjes en de sperziebonen over de borden. Serveer met de schelvis en garneer met 1 eetlepel zure room per persoon.