Skip to main content
Rumpsteak met Aziatische salade
Rumpsteak met Aziatische salade

Rumpsteak met Aziatische salade

Met zelfgemaakte ovenfriet en limoenmayonaise

4.2
(177)

Fusion cuisine is een combinatie van verschillende kookstijlen en culinaire tradities. Denk bijvoorbeeld aan traditionele Aziatische gerechten met een westerse twist. Of, zoals in dit gerecht, de combinatie van een frisse oosterse salade en ingrediënten die niet misstaan in de Franse keuken: een heerlijk sappige biefstuk met aardappeltjes uit de oven.

Allergens:
Gluten
Soja
Sesamzaad
Ei
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

300 g

Vastkokende aardappelen

½ cm

Verse gember

¼ unit

Rode peper

¼ unit

Limoen

5 milliliters

Sojasaus

(Contains: Gluten, Soja)

5 milliliters

Sesamolie

(Contains: Sesamzaad)

7 unit

Radijs

50 g

Rodekool, gesneden

5 g

Sesamzaad

(Contains: Sesamzaad May be present: Noten, Pinda's)

25 g

Mayonaise

(Contains: Ei, Mosterd)

1 g

Rumpsteak

30 g

Gemengde sla

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Honing

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3908 kJ
Calories934 kcal
Fat55 g
Saturated Fat10.6 g
Carbohydrate67 g
Sugar11 g
Dietary Fiber9 g
Protein39 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Cutting Board
Paring Knife
Stove
Small Bowl
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Paper Towel
Plate

Cooking Steps

Frieten maken
1

Haal de rumpsteak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van ongeveer 1 cm dik. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en meng met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en bak 30 – 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Dressing maken
2

Schil ondertussen de gember en rasp fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de limoen uit. Meng per persoon 1/2 tl limoensap, 2 tl sojasaus, 1 tl honing, 1/2 tl gember, 1/4 rode peper en 2 tl sesamolie in een kleine kom tot een dressing.

Radijs en kool aanmaken
3

Snijd de radijs in dunne plakjes. Meng in een saladekom de geschaafde rode kool met de radijs en de dressing. Laat staan zodat de smaken goed kunnen intrekken. De gemengde sla meng je er later pas doorheen.

Roosteren en mengen
4

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Meng in een kleine kom 1/2 tl limoensap per persoon met de mayonaise.

Rumpsteak bakken
5

Dep de rumpsteak droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de rumpsteak 1 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur bruin. Zet het vuur laag en bak nog 1 – 2 minuten per kant. Voeg na de laatste keer draaien de roomboter toe. Laat de rumpsteak kort rusten.

Serveren
6

Meng ondertussen de gemengde sla door de rode kool en radijs. Verdeel de salade over de borden. Snijd de rumpsteak (tegen de draad in, in plakken. Leg op de salade en garneer met het sesamzaad. Serveer met de frieten uit de oven en de limoenmayonaise.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes