Skip to main content
Romige fettuccine met garnalen en rozemarijn
Romige fettuccine met garnalen en rozemarijn

Romige fettuccine met garnalen en rozemarijn

Met courgette en pruimtomaat

4.4
(817)

In dit gerecht combineer je frisse tomaat met courgette uit de oven, die door het bakken een intense, licht zoete smaak krijgt. De rozemarijn en garnalen hebben naast zoete ook hartige tonen, waardoor ze uitstekend met de rest van het gerecht combineren.

Allergens:
Gluten
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Courgette

1 teaspoon

Gedroogde rozemarijn

1 unit

Knoflookteen

1 unit

Pruimtomaat

½ unit

Citroen

90 g

Fettuccine

(Contains: Gluten)

90 g

Garnalen

(Contains: Schaaldieren)

2 tablespoon

Crème fraîche

(Contains: Melk (inclusief lactose))

¼ tablespoon

Zonnebloempitten

(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories692 kcal
Fat30 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Stove
Pan with Lid
Grater
Aluminum Foil
Casserole

Cooking Steps

Courgette roosteren
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de courgette in de lengte doormidden en snijd vervolgens in halve plakken van ½ cm. Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier, bestrooi met de rozemarijn en besprenkel met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 25 – 30 minuten in de oven.

Groenten snijden
2

Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn en snijd de pruimtomaat in blokjes van 1 cm. Rasp de gele schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Kook ruim water in een pan met deksel en kook herin de fettuccine, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Garnalen bakken
3

Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in een hapjespan en bak de garnalen 3 – 4 minuten op middelhoog vuur (zie tip). Breng op smaak met peper en zout. Haal de garnalen uit de pan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie.

Saus maken
4

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde hapjespan en fruit de knoflook 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de blokjes pruimtomaat toe en bak ze in 2 minuten zacht. Draai het vuur laag, voeg de crème fraîche toe en laat al roerend smelten. Meng per persoon ½ tot 1 el kookvocht van de fettuccine door de saus om hem wat vloeibaarder te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Pasta mengen
5

Voeg de fettuccine toe aan de hapjespan en meng met de saus. Voeg vervolgens de helft van de courgette, de helft van de garnalen en per persoon 1 tl citroensap en ½ tl citroenrasp toe en schep goed om.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer de fettuccine met de overige courgette en garnalen. Bestrooi naar smaak met de overige citroenrasp.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes