Piadina is een Italiaans streetfoodgerecht. Het platbrood wordt vers klaargemaakt met een hartige vulling (bijvoorbeeld kaas of prosciutto) of zoet met chocolade of vers fruit.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode ui
100 g
Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden
2 unit
Pruimtomaat
½ unit
Mozzarella
(Contains: Melk (inclusief lactose))
5 g
Vers basilicum
(Contains: Selderij)
2 unit
Witte tortilla
(Contains: Gluten)
7 milliliters
Basilicumcrème
1 tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de helft van de rode ui en snijd het overige deel in halve ringen.
Snijd de pruimtomaten in de breedte doormidden. Leg ze in een ovenschaal met de snijkant naar boven en strooi de gesnipperde rode ui bovenop. Besprenkel met per persoon 1/2 el olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en bestrooi met peper en zout. Bak ze 12-15 min in de oven.
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de uienringen 1 – 2 minuten. Voeg de kippendijreepjes toe en bak ze samen met de ui in 6 – 7 minuten gaar.
Snijd de basilicumblaadjes grof en de mozzarella in reepjes.
Leg de tortilla's op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg op de ene kant van de tortilla's de kip en ui, mozzarella en de helft van het basilicum. Besprenkel met enkele druppels basilicumcrème en vouw de tortilla dicht. Bak de tortillas, bovenin de oven, de laatste 6-8 minuten mee met de tomaten.
Snijd de piadina's doormidden. Leg de piadina's op het bord en serveer met de tomaten. Garneer met het overige basilicum.