Vandaag maak je een tomatensaus van cherrytomaatjes. Dat ze kleiner zijn, betekent niet dat ze minder smaak hebben dan gewone tomaten - integendeel zelfs! De bospaddenstoelenpesto maakt de zoete tomatensaus lekker hartig. Door deze twee uitgesproken smaken te combineren maak je in een handomdraai een heerlijke saus.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
250 g
Rode cherrytomaten
85 g
Parelcouscous
(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)
½ teaspoon
Gedroogde oregano
60 g
Buffelmozzarella
(Contains: Melk (inclusief lactose))
20 g
Bospaddenstoelenpesto
(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten May be present: Pinda's, Selderij)
½ unit
Groentebouillonblokje
1 unit
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
to taste
Peper en zout
• Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er het bouillonblokje boven. • Pers de knoflook of snijd fijn en halveer de rode cherrytomaten. • Kook de parelcouscous 11 – 12 minuten in de pan met bouillon en giet af.
• Verhit ondertussen de roomboter in een hapjespan op hoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. • Voeg de cherrytomaten, de gedroogde oregano, peper en zout toe en roerbak 4 – 5 minuten.
• Scheur de buffelmozzarella in grove stukken. • Voeg de parelcouscous, de bospaddestoelenpesto, peper en zout toe aan de hapjespan met tomaat en schep goed om.
• Verdeel de parelcouscous over de borden en garneer met de buffelmozzarella.