Skip to main content
Ontbijtkoek met appel

Ontbijtkoek met appel

en havermout

3.3
(64)

Eet smakelijk!

Allergens:
Zwaveldioxide en sulfiet
Gluten
Ei

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 unit

Appel

25 g

Gele rozijnen

(Contains: Zwaveldioxide en sulfiet)

2 teaspoon

Gemalen kaneel

150 g

Havermout

(Contains: Gluten)

2 unit

Ei

(Contains: Ei)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Honing

Nutrition Values

/ per serving
Calories460 kcal
Energy (kJ)1925 kJ
Fat11 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate71 g
Dietary Fiber9 g
Protein16 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Rasp of snijd de appel
2

Rasp of snijd de appel (granny smith) fijn. Je hoeft de appels niet te schillen. Hak de rozijnen klein.

Meng de appel
3

Smelt de roomboter in een steelpan op laag vuur. Meng de appel, de rozijnen en de roomboter met de rest van de ingrediënten in een grote mengkom. Giet over in een kleine ovenschaal met bakpapier en druk goed aan (zie tip).

Bak de ontbijtkoek
4

Bak de ontbijtkoek 45 – 50 minuten in de oven. Mocht de bovenkant te bruin worden, dek deze dan af met een stuk bakpapier of aluminiumfolie.

Snijd de ontbijtkoeken
5

Snijd de ontbijtkoek in stukken.

6

Tip: het is handig om de ontbijtkoek aan te drukkenmet de bolle kant van een lepel.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes