Skip to main content
Nasi van parelgerst

Nasi van parelgerst

Met bakbanaan, komkommer en pindasaus

3.3
(2,1K)

In dit recept gebruik je bakbanaan. Heeft jouw banaan veel bruine plekken? Dat is net goed! Mocht dat niet zo zijn, zou de banaan erg bitter smaken. Als jouw banaan toch nog groen is, kun je hem een dag in een plastieken tasje steken. Zo rijpt hij sneller en geeft hij die zoete smaak aan dit Afrikaanse gerecht.

Allergens:
Gluten
Selderij
Mosterd
Ei
Pinda's
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

85 g

Parelgerst

(Contains: Gluten)

⅓ unit

Komkommer

200 g

Witte kool

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

1 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains: Selderij, Mosterd)

¼ unit

Bakbanaan

1 unit

Ei

(Contains: Ei)

1 unit

Pindakaas

(Contains: Pinda's)

Not included in your delivery

225 milliliters

Groentebouillon

1 teaspoon

Honing

1.5 tablespoon

Wittewijnazijn

1.5 tablespoon

Zonnebloemolie

2 tablespoon

Ketjap manis

25 milliliters

Melk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories822 kcal
Energy (kJ)3439 kJ
Fat32 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate111 g
Dietary Fiber22 g
Protein25 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 100 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelgerst. Voeg de parelgerst toe en kook, afgedekt, in ongeveer 25 minuten droog. Roer tussendoor een keer over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.

Snijd de komkommer.
2

Meng in een kom de honing met de witte wijnazijn en 1 el water per persoon. Snijd of schaaf de komkommer in dunne linten en meng met de honing en witte wijnazijn. Bewaar de komkommer in de koelkast. Schep tussendoor 2 keer om.

Roerbak de wittekool.
3

Snijd de wittekool heel fijn. Verhit 1/3 van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de witte kool met de komijn, currykruiden, de helft van de ketjap, peper en zout 8 - 9 minuten op middelhoog vuur.

Bak de bakbanaan.
4

Snijd ondertussen de bakbanaan in schuine plakken van een ½ cm. Verhit nog 1/3 van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de bakbanaan 3 minuten aan elke kant op middelhoog vuur. Haal uit de pan en houd warm in de oven.

5

.Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde koekenpan en bak een spiegelei in 2 – 3 minuten.

6

Voeg de parelgerst toe aan de witte kool en bak nog 3 - 4 minuten op middelhoog vuur.

7

Meng ondertussen in een steelpan de pindakaas met de melk, overige ketjap en peper en zout naar smaak en breng de pindasaus al roerende aan de kook.

Verdeel de parelgerst over de borden.
8

Verdeel de parelgerst over de borden. Serveer met het spiegelei, bakbanaan, zoetzure komkommer en pindasaus.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes