Groen of rood: curry's zijn er in allerlei kleuren. Het verschil zit hem vooral in de kleur van de peper. Zo wordt er groene peper gebruikt voor – hoe raad je het – groene curry en hetzelfde geldt voor de rode curry. De rode currypasta is milder dan de groene en dat maakt dit recept perfect voor jong en oud.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Knoflookteen
100 g
Hollandse groentemix
85 g
Witte langgraanrijst
40 g
Rode currypasta
(Contains: Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))
⅓ pack
Kikkererwten
125 milliliters
Kokosmelk
100 g
Spinazie
(May be present: Selderij)
¼ unit
Groentebouillonblokje
½ tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
• Breng voor de rijst ruim water aan de kook in een pan met deksel. • Pers de knoflook of snijd fijn. • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en groentemix 3 - 4 minuten.
• Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. • Voeg de rode currypasta toe aan de groentemix en bak 1 minuut mee. • Spoel ondertussen de kikkererwten af met koud water en laat uitlekken in een zeef.
• Voeg de kokosmelk toe aan de groenten, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en roer goed door. • Draai het vuur laag en kook de curry, afgedekt, 6 - 10 minuten, of tot de sperziebonen beetgaar zijn. • Voeg de spinazie in delen toe, roer tussendoor tot de spinazie is geslonken. Voeg dan de kikkererwten toe, roer goed door en verwarm het geheel nog 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
• Verdeel de rijst over de borden en schep de curry erop.