Skip to main content
Pasta primavera met knapperige serranoham
Pasta primavera met knapperige serranoham

Pasta primavera met knapperige serranoham

2 porties | met Parmigiano Reggiano en courgette

3.8
(3)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Pasta primavera is een Amerikaanse klassieker: een romige pasta met verse groenten. Deze week serveer jij het met serranoham, venkel, prei en Parmigiano Reggiano!

Tags:
Recipe
Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Ei
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total15 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

1 piece

Leek

1 piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains: Melk (inclusief lactose))

200 g

Crème fraîche

(Contains: Melk (inclusief lactose))

40 g

Serrano ham

280 g

Broad bean ravioli

(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei, Tarwe)

1 piece

Courgette

Not included in your delivery

1 teaspoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3799 kJ
Calories908 kcal
Fat60.7 g
Saturated Fat33.8 g
Carbohydrate55 g
Sugar11.9 g
Dietary Fiber5 g
Protein29.9 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Tall-Sided Pan
Pan

Cooking Steps

1
  • Snijd de prei in dunne halve ringen.
  • Snijd de courgette in blokjes.
  • Scheur de serranoham in stukken.
  • Rasp de Parmigiano Reggiano.
2
  • Verhit 1 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de prei 4 - 6 minuten.
  • Voeg de courgette toe en bak 3 - 5 minuten mee.
  • Voeg 1 tl wittewijnazijn toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Verlaag het vuur en voeg de crème fraîche en 2/3 van de Parmigiano Reggiano toe.
3
  • Verhit ondertussen 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de serranoham 5 - 7 minuten, of tot het krokant is.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de ravioli.
  • Haal de ravioli voorzichtig los van elkaar en kook in 4 - 6 minuten gaar. Bewaar 70 ml kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
4
  • Verdeel de ravioli over diepe borden en schep de saus erover.
  • Garneer met de overige Parmigiano Reggiano.
  • Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en werk af met de serranoham.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes