Skip to main content
Chiapudding op 3 manieren

Chiapudding op 3 manieren

3x ontbijt voor 2 personen | met zomerfruit, appeltaart en tropische topping

4.2
(108)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

In 1 klap 3 dagen ontbijt voor 2 personen met dit heerlijke chiapuddingrecept. Saai? Alles behalve! Met 3 verschillende toppings begin je elke dag met een fris en fruitig ontbijtje dat lang vult.

Let op: dit recept bereid je de dag van tevoren.

Tags:
Veggie
Recipe
Allergens:
Pecannoten
Pistachenoten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

500 milliliters

Coconut milk

2 tablespoon

Honey

10 g

Desiccated coconut

(May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

1 piece

Mango

1 piece

Apple

10 g

Chopped pecans

(Contains: Pecannoten May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

1 teaspoon

Ground cinnamon

20 g

Pistachio nuts

(Contains: Pistachenoten May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

1 piece

Passion fruit

50 milliliters

Strawberry sauce

125 g

Blueberries

100 g

Chia seeds

(May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

Not included in your delivery

100 milliliters

Water

Nutrition Values

Calories1157 kcal
Energy (kJ)4841 kJ
Fat71.4 g
Saturated Fat44.8 g
Carbohydrate97.1 g
Sugar65.3 g
Dietary Fiber29.3 g
Protein16.4 g
Salt0.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl

Cooking Steps

1
  • Voeg het chiazaad, de kokosmelk, 100 ml water en de honing toe aan een grote kom en meng goed door tot er geen klontjes meer zijn (zie Tip).
  • Laat 10 minuten rusten. Roer vervolgens nog eens goed door.
  • Verdeel over 6 glaasjes. Houd ruimte over voor de toppings.
  • Bewaar afgedekt in de koelkast en laat een nacht of minstens 4 uur opstijven.

Tip: Is de kokosmelk (deels) gestold in de verpakking? Geen zorgen: knip het pakje open, roer de melk goed door of voeg toe aan een maatbeker en blend met de staafmixer glad.

2
  • Hak de pistachenoten grof.
  • Verdeel de aardbeiensaus over 2 glaasjes met chiapudding.
  • Leg hierop de blauwe bessen.
  • Garneer met de pistachenoten. 
3
  • Snijd de appel in kleine blokjes. Meng in een kom de appel met 1 tl kaneel (zie Tip).
  • Verdeel de appel en kaneel over 2 glaasjes met chiapudding.
  • Garneer met de pecanstukjes.

Tip: Probeer ook eens met gekaramelliseerde appel! Bak de appel in een koekenpan met 1 el roomboter in 4 – 5 minuten lichtbruin. Verhoog het vuur, voeg 1/2 el honing, 1 tl kaneel en de pecanstukjes toe en karamelliseer de appel in 1 - 2 minuten.

4
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. 
  • Verdeel het vruchtvlees van 1/2 mango over 2 glaasjes met chiapudding (zie Tip).
  • Halveer de passievrucht en schep het vruchtvlees op de mango.
  • Bestrooi tot slot met kokosrasp.

Tip: Is er genoeg ruimte in de glaasjes? Gebruik dan de hele mango of serveer de rest er apart bij.

This week's must-try HelloFresh recipes