Skip to main content
Luxe tartelette gevuld met brie en peer
Luxe tartelette gevuld met brie en peer

Luxe tartelette gevuld met brie en peer

Met krokante coburgerham en peultjessalade

4.1
(83)

In dit recept gebruik je geitenbrie, een nieuw ingrediënt in jouw box! Deze kaas heeft een zachte en romige textuur zoals je van een brie gewend bent, maar met de onmiskenbare smaak van geitenkaas. Vanavond gebruik je de brie als vulling voor een hartige tartelette, die je daarnaast ook vult met peer: zoete smaken passen goed bij geitenkaas. Om de tartelette een zoute tegenhanger te geven, maak je hem af met hartige, krokantgebakken coburgerham.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Noten
Ei
Gluten
Lupine

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total50 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

½ unit

Peer

75 g

Geitenbrie

(Contains: Melk (inclusief lactose))

10 g

Walnoten

(Contains: Noten May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

5 g

Verse tijm

(May be present: Selderij)

¼ unit

Rode ui

25 g

Coburgerham

1 unit

Ei

(Contains: Ei)

1 tablespoon

Slagroom

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 unit

Bladerdeekbakje

(Contains: Melk (inclusief lactose), Gluten, Lupine)

50 g

Peultjes

40 g

Salademix met dille

Not included in your delivery

½ tablespoon

Honing

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ tablespoon

Mosterd

½ tablespoon

Wittewijnazijn

1.5 tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4628 kJ
Calories1106 kcal
Fat85 g
Saturated Fat39.7 g
Carbohydrate46 g
Sugar18.7 g
Dietary Fiber6 g
Protein37 g
Cholesterol3.1 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Bowl
Tall-Sided Pan
Saucepan
Small Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven op 210 graden. Schil de helft van de peer, verwijder het klokhuis en snijd de hele peer in dunne plakken. Snijd de geitenbrie in dunne plakken en hak de walnoten grof. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snipper de rode ui zeer fijn. Verdeel de plakjes coburgerham over een bakplaat met bakpapier.

Ham bakken
2

Scheid de eierdooiers van het eiwit, je hebt alleen de eidooiers nodig. Meng de eierdooiers in een kom met 1 el slagroom per persoon en de helft van de tijm. Breng op smaak met peper en zout. Vul de bladerdeegbakjes met om en om een plakje geitenbrie en een plakje ongeschilde peer. Verdeel de helft van de walnoten over de bladerdeegbakjes.

Bladerdeegbakjes bakken
3

Plaats de bladerdeegbakjes op een andere bakplaat met bakpapier. Verdeel het ei-mengsel over de bladerdeegbakjes, verdeel de rest van de tijm erover en bak 20 – 25 minuten in de oven. Besprenkel de tartelettes nadat 10 minuten van de baktijd is verstreken met 1/2 el honing per bladerdeegbakje. Plaats in de laatste 10 minuten ook de bakplaat met coburgerham in de oven.

Peer bakken
4

Breng ondertussen in een steelpan ruim water aan de kook voor de peultjes. Kook de peultjes in 4 – 6 minuten gaar. Giet af en spoel met koud water. Verwarm ondertussen 1/2 el boter per persoon op middelhoog vuur in een grill- of koekenpan en bak de geschilde plakjes peer 5 minuten per kant, of tot de peer bruin kleurt.

Dressing maken
5

Klop in een kleine kom de mosterd en de wittewijnazijn met een garde tot een glad mengsel. Voeg geleidelijk en al roerend de extra vierge olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout. Meng de fijngesnipperde rode ui door de dressing. Meng in een saladekom de gemengde salade met dille met de peultjes.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden en voeg naar smaak de dressing toe. Verdeel de plakjes peer over de salade en plaats de tartelette ernaast. Verkruimel de gebakken coburgerham over de salade en garneer met de walnoten.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes