Skip to main content
Luchtige appel-perenkoeken
Luchtige appel-perenkoeken

Luchtige appel-perenkoeken

Lekker voor bij de koffie of thee!

Je maakt deze luchtige koeken van de honey crunch appel. Deze appelsoort staat bekend om zijn friszoete smaak en knapperige structuur. Dit ras is ooit ontwikkeld door de Universiteit van Minnesota, maar heeft al snel zijn weg gevonden naar Europa. Meer over verschillende appels lees je op ons blog.

Allergens:
Gluten
Lupine
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet
Ei

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 4 people

1 unit

Peer

1 unit

Appel

50 g

Havermout

(Contains: Gluten)

75 g

Gele rozijnen

(Contains: Zwaveldioxide en sulfiet)

2 unit

Ei

(Contains: Ei)

100 g

Magere kwark

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

75 g

Speltmeel

½ unit

Bakpoeder

(Contains: Lupine, Melk (inclusief lactose))

pinch

Zout

Nutrition Values

/ per serving
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Food Processor
Whisk
Parchment Paper
Baking Sheet

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de havermout, tarwe- of speltmeel, bakpoeder, rozijnen en zout in een kom.
2

Meng de havermout, tarwe- of speltmeel, bakpoeder, rozijnen en een snufje zout in een kom. Snijd de peer klein.

3

Verwijder het klokhuis van de appel en pureer de appel met een staafmixer of blender tot appelmoes.

Splits de eieren en mix het eiwit met een mixer of staafmixer met gardefunctie stevig.
4

Splits de eieren en mix het eiwit met een garde stevig. Je moet de kom kunnen omkeren zonder dat het eiwit eruit valt. Mix in een aparte kom het eigeel tot deze licht van kleur is.

5

Voeg de appelmoes en kwark toe aan het eigeel en mix nog 1 minuut tot een dik beslag. Spatel daarna het eiwit en de peer er voorzichtig door.

Voeg het beslag toe aan de droge ingrediënten in de kom.
6

Voeg vervolgens het beslag toe aan de droge ingrediënten in de kom. Spatel kort tot een dik beslag.

Schep met een lepel hoopjes beslag op een bakplaat met bakpapier.
7

Schep met een lepel hoopjes beslag op een bakplaat met bakpapier (je kunt het deeg ook in muffinvormpjes doen als je dit in huis hebt.).

8

Bak de koeken 30 minuten in de oven of totdat ze goudbruin van kleur zijn.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes