Limousinrunderen zijn niet zomaar runderen. Ze grazen in polderweides in het Belgische Schore en krijgen natuurlijke voeding zoals voedzame spelt en eiwitrijke luzerne - en dat proef je!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Tomaat
½ unit
Rode ui
3 g
Verse koriander
(May be present: Selderij)
½ unit
Avocado
½ unit
Knoflookteen
25 g
Biologische zure room
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ unit
Rode puntpaprika
50 g
Pittige tortillachips
40 g
Maïs in blik
1 unit
Bierbostelbroodje
(Contains: Gluten May be present: Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja, Noten, Ei, Sesamzaad)
15 g
Gesneden jalapeño's
25 g
Geraspte cheddar
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1.5 teaspoon
Mexicaanse kruiden
1 unit
Limousinburger
(Contains: Mosterd May be present: Selderij, Melk (inclusief lactose), Soja, Ei, Sesamzaad, Gluten)
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de tomaat, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de rode ui. Snijd de koriander fijn. Meng in een kom de tomatenblokjes, koriander en de helft van de rode ui. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit en schil. Prak met een vork het vruchtvlees van de avocado fijn in een kom. Pers de knoflook of snijd fijn. Voeg de knoflook en de helft van de zure room bij de avocado en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de mais af. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd de puntpaprika in halve ringen. Houd een paar ringen van de puntpaprika apart om later de hamburger mee te beleggen.
Leg de pittige tortillachips in een ovenschaal. Bak de chips samen met het bierbostelbroodje 6 - 8 minuten in de oven. Verdeel na 4 minuten de mais, de overige rode ui, de rode puntpaprika en de helft van de jalapeño's over de chips. Garneer met de helft van de cheddar. Bak nog 4 minuten in de oven.
Wrijf de limousinburger in met de Mexicaanse kruiden. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de hamburger 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is. Strooi in de laatste minuut de overige cheddar over de burgers en dek de pan af zodat de kaas beter smelt.
Snijd de bierbostelbroodjes open en leg op ieder broodje een limousinburger. Beleg het broodje met een deel van de guacamole, tomatensalsa, rode puntpaprika en de overige jalapeño's. Verdeel de overige zure room over de nachoschotel. Serveer de nachoschotel, overige tomatensalsa en guacamole bij de burger.