Skip to main content
Kwark-havermoutpannenkoeken
Kwark-havermoutpannenkoeken

Kwark-havermoutpannenkoeken

met blauwe bessen en honing

3.6
(40)
Allergens:
Ei
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 unit

Ei

(Contains: Ei)

40 g

Havermout

(Contains: Gluten)

100 milliliters

Halfvolle kwark

(Contains: Melk (inclusief lactose))

125 g

Blauwe bessen

Not included in your delivery

unit

Honing

pinch

Zout

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Nutrition Values

/ per serving
Calories246 kcal
Energy (kJ)1029 kJ
Fat10 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate29 g
Dietary Fiber3 g
Protein9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Whisk
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Kluts de eieren in een kom met een garde in 1 minuut luchtig.

Meng de havermout en kwark tot een beslag.
2

Voeg de havermout, kwark en een snufje zout toe en meng tot een beslag.

Meng de blauwe bessen door het beslag.
3

Roer de blauwe bessen door het beslag.

Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin.
4

Verhit de roomboter in een koekenpan op hoog vuur en schep met een eetlepel kleine rondjes van het beslag in de koekenpan. Zet het vuur iets lager en bak de mini-pannenkoeken aan elke kant goudbruin. Haal de pannenkoeken uit de pan en herhaal dit met het overige beslag.

Schenk de honing over de pannenkoekjes.
5

Verdeel de pannenkoekjes over de borden en schenk de honing erover.

TIP:Wil je dit recept nog eens maken maar dan met ander fruit? Appel of peer met kaneel is ook erg lekker. Ook kun je kiezen voor mango, banaan of bijvoorbeeld ananas.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes