Van de klassieke kip, patat en appelmoes hebben wij een variant met groene pesto en gebakken aardappeltjes gemaakt. Welke versie vind jij lekkerder? Laat het ons weten via sociale media.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Vastkokende aardappelen
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Courgette
125 g
Champignons
110 g
Kipfiletstukjes
40 g
Groene pesto
(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)
1.5 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten. Verhit ⅓ van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en bestrooi met peper en zout.
Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Snijd de courgette in plakken en vervolgens in parten. Snijd de champignons in kwarten.
Verhit ⅓ van de olijfolie in een koekenpan en bak de kipfiletblokjes 8 – 10 minuten op middelmatig vuur.
Verhit de overige olijfolie in een andere wok of hapjespan en fruit de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de courgette en champignons toe en roerbak 5 minuten.
Voeg in de laatste minuut het grootste deel van de groene pesto toe aan de aardappelen. Roer goed door.
Verdeel de kipfiletblokjes, pestoaardappelen en groenten over de borden. Serveer met de overige pesto.