Dit gerecht is geïnspireerd op ayam besengek, een Indonesisch gerecht met kip, kokosmelk en een kruidige saus. Besengek currypasta wordt veel gebruikt in de Indonesische keuken en wordt ook wel boemboe genoemd. Kruiden, specerijen en vaak ook ui en knoflook worden traditioneel fijngemalen met een vijzel. Deze milde currypasta zorgt samen met de gekruide Indonesische kipgehaktballetjes voor een ware smaaksensatie.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Basmatirijst
1 unit
Tomaat
100 g
Gele wortel
1 unit
Knoflookteen
5 g
Verse koriander
(May be present: Selderij)
¼ unit
Limoen
105 g
Kipgehaktballetjes met Thaise kruiden
40 g
Besengek-currypasta
(Contains: Gluten, Melk (inclusief lactose), Selderij)
75 milliliters
Kokosmelk
10 g
Pikante honingpinda's
(Contains: Pinda's, Noten)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
• Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, in 12 – 14 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. • Snijd de tomaat in blokjes en rasp de gele peen met een grove rasp. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de koriander grof. Snijd de limoen in partjes.
• Halveer de kipgehaktballetjes. • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipgehaktballetjes 5 – 6 minuten rondom gaar.
• Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. • Bak de gele peen en de knoflook 4 – 5 minuten. • Voeg de currypasta en de tomaat toe en bak nog 1 – 2 minuten. • Voeg de kokosmelk toe, verlaag het vuur en laat 4 – 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
• Serveer de rijst in kommen en schep de curry erover. • Verdeel de kipballetjes over de kommen en garneer met de pikante honingpinda's, de limoen en de koriander.