Skip to main content
Gnocchi met burrata en kipfilet
Gnocchi met burrata en kipfilet

Gnocchi met burrata en kipfilet

met tomatensaus, courgette en vers basilicum

4.3
(449)

Burrata komt oorspronkelijk uit de Italiaanse regio Puglia, waar het werd ontwikkeld als een romige variatie op de verse mozzarella.

Allergens:
Tarwe
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

175 g

Gnocchi

(Contains: Tarwe, Ei, Zwaveldioxide en sulfiet)

½ piece

Courgette

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

½ bulb(s)

Burrata

(Contains: Melk (inclusief lactose))

100 g

Passata

¼ sachet(s)

Italian seasoning

5 g

Fresh basil

(May be present: Selderij)

4 milliliters

Crema di balsamico

(Contains: Zwaveldioxide en sulfiet)

1 piece

Chicken breast with Mediterranean herbs

Not included in your delivery

½ teaspoon

Balsamic vinegar

1 teaspoon

Sugar

1 tablespoon

Water for the sauce

1.5 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3605 kJ
Calories862 kcal
Fat31.2 g
Saturated Fat9.9 g
Carbohydrate99.9 g
Sugar16.5 g
Dietary Fiber9.5 g
Protein40 g
Salt3.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Saucepan
Tall-Sided Pan
Casserole

Cooking Steps

Saus maken
1
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelmatig vuur. Fruit de knoflook en ui 2 - 3 minuten.
  • Voeg de Italiaanse kruiden, de passata en per persoon: 1/2 tl zwarte balsamicoazijn, 1 tl suiker en 1 el water toe.
  • Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat zachtjes 10 minuten koken tot een dikke saus. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.
Gnocchi bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gnocchi in 6 - 8 minuten goudbruin (zie Tip).
  • Snijd de courgette in dunne halve maantjes.
  • Snijd de kipfilet in dunne reepjes. 

Tip: Schep de gnocchi niet te vaak om. Geef ze de tijd om mooi te kleuren.

Kip en courgette bakken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletreepjes en courgette in 5 - 7 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen het basilicum fijn.
Serveren
4
  • Verdeel de gnocchi over diepe borden. Verdeel de saus erover.
  • Serveer de gemarineerde kipfiletreepjes en gebakken courgette erbovenop.
  • Besprenkel met de balsamicocrème.
  • Garneer met 1/2 burratabol per persoon en het verse basilicum.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes