Skip to main content
Gewokte noedels met snijbonen, honingpinda’s en ei
Gewokte noedels met snijbonen, honingpinda’s en ei

Gewokte noedels met snijbonen, honingpinda’s en ei

Geserveerd met een zoetzure komkommersalade

3.9
(4,2K)

Voor dit gerecht voeg je zelf ketjapsaus toe. Er zijn veel soorten, waaronder ketjap manis, ketjap sedang, ketjap asin, ketjap kendal en kepjap medja. Deze verschillen vooral qua zoetheid. Zo is ketjap asin erg zout en smaakt ketjap sedan zoet en zout tegelijkertijd. Ketjap manis is de meest zoete Indonesiche ketjap.

Allergens:
Gluten
Soja
Ei
Pinda's
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

¼ cm

Verse gember

¼ unit

Rode peper

150 g

Snijbonen

¼ unit

Komkommer

70 g

Noedels

(Contains: Gluten)

1 unit

Sojasaus

(Contains: Gluten, Soja)

1 unit

Ei

(Contains: Ei)

20 g

Pikante honingpinda's

(Contains: Pinda's, Noten)

Not included in your delivery

½ teaspoon

Honing

1 tablespoon

Witte balsamicoazijn

1 tablespoon

Zonnebloemolie

1 tablespoon

Ketjap manis

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories650 kcal
Energy (kJ)2719.6 kJ
Fat23 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate85 g
Dietary Fiber11 g
Protein22 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan
Bowl
Tall-Sided Pan
Plate

Cooking Steps

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.

2

Snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Verwijder de topjes van de snijbonen en snijd in reepjes van 1 cm.

Voeg de komkommer toe en breng op smaak met peper en zout.
3

Schaaf dunne plakken van de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller. Meng in een kom de honing met de witte balsamicoazijn en ⅓ van de gesneden rode peper. Voeg de komkommer toe en breng op smaak met peper en zout. Bewaar de komkommersalade tot gebruik in de koelkast.

4

Kook de noedels, afgedekt, 2 minuten in de pan met deksel en giet af. Spoel af met koud water en laat uitlekken.

Voeg de noedels toe.
5

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de knoflook, gember en overige rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de snijbonen toe en bak, afgedekt, 8 minuten. Voeg de noedels, sojasaus en ketjap toe, zet het vuur hoog en roerbak 2 minuten.

Bak het ei aan 1 kant 4 minuten op middellaag vuur.
6

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak het ei aan 1 kant 4 minuten op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de het gerecht.
7

Serveer de noedels met de honingpinda’s, het ei en de komkommersalade.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes