Skip to main content
Gevulde paprika met nasi en kippendij
Gevulde paprika met nasi en kippendij

Gevulde paprika met nasi en kippendij

Met een gebakken ei

3.9
(311)

De paprika heeft de perfecte vorm om te vullen. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook makkelijk te maken. Terwijl de gevulde paprika in de oven staat, bak jij een eitje om het gerecht helemaal af te maken.

Allergens:
Ei

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

100 g

Prei

1 unit

Bosui

85 g

Basmatirijst

1 unit

Rode paprika

100 g

Kippendijstukjes

1 unit

Ei

(Contains: Ei)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3305 kJ
Calories790 kcal
Fat35 g
Saturated Fat6.6 g
Carbohydrate81 g
Sugar12.8 g
Dietary Fiber8 g
Protein34 g
Salt0.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan with Lid
Oven Dish
Casserole
Aluminum Foil
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 200 ml water per persoon. Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de prei en de bosui in dunne halve ringen. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een pan met deksel en fruit de knoflook en prei 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de rijst en het kokende water toe en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet de rijst zo nodig af en laat zonder deksel uitstomen.

Paprika halveren
2

Snijd ondertussen de rode paprika in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en leg de paprika met de snijkant naar boven in een ovenschaal

Kip en rijst bakken
3

Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de gekruide kippendijstukjes in 5 – 6 minuten nog net niet gaar. Voeg de rijst en de helft van de bosui toe aan de pan en bak nog 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Paprika vullen
4

Vul de paprika met de gebakken rijst en druk aan. Bestrooi met peper en zout en dek af met aluminiumolie. Bak de helften gevulde paprika 15 – 20 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin kleuren.

Ei bakken
5

Verhit wanneer de paprika bijna gaar is de olijfolie in een koekenpan en bak per persoon een spiegelei. Garneer met de overige bosui.

Serveren
6

Verdeel helften gevulde paprika over de borden en serveer het spiegelei erop.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes