Skip to main content
Gevulde kipfilet met coppa di parma
Gevulde kipfilet met coppa di parma

Gevulde kipfilet met coppa di parma

Met ricotta, citroenrisotto en geroosterde courgette

4.4
(255)

Het gerecht dat je vanavond maakt is een Italiaans feestje op je bord. De kipfilet vul je met ricotta en oregano, waarna je hem in coppa di Parma wikkelt. De risotto is romig maar door de citroen toch lekker fris.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

½ unit

Sjalot

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Courgette

2 bunch

Verse oregano

1 unit

Kipfilet

25 g

Ricotta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25 g

Coppa di Parma

75 g

Risottorijst

25 g

Geraspte parmigiano reggiano

(Contains: Melk (inclusief lactose))

¼ unit

Citroen

10 g

Hazelnoten

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

Not included in your delivery

250 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3950 kJ
Calories944 kcal
Fat49 g
Saturated Fat18.2 g
Carbohydrate72 g
Sugar11 g
Dietary Fiber3 g
Protein51 g
Salt4.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

courgette
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in de lengte in kwarten. Snijd deze kwarten overdwars doormidden. Leg de courgette op een bakplaat met bakpapier en meng met de helft van de olijfolie, de helft van de knoflook, peper en zout. Zet opzij en bewaar apart.

2

Pluk de blaadjes van de takjes verse oregano. Snijd de kipfilet open en vul met de ricotta. Bestrooi de kipfilet met de blaadjes oregano, peper en zout en wikkel in de coppa di Parma. Bewaar apart.

couscous
3

Verhit de overige olijfolie in een pan met deksel en fruit de overige knoflook en de sjalot 1 minuut op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

couscous
4

Voeg zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel van buiten zacht is en nog een lichte bite heeft van binnen. Dit duurt ongeveer 20 – 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de korrel nog verder te garen. Bak ondertussen de courgette 16 – 18 minuten in de oven.

kip
5

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak de kipfilet in 5 – 6 minuten per kant gaar en bruin. Rasp ondertussen de parmigiano reggiano grof en rasp de schil van de citroen fijn. Snijd de citroen vervolgens in parten en hak de hazelnoten grof. Meng de helft van de parmigiano reggiano en 3/4 tl van de citroenrasp per persoon door de risotto en breng op smaak met peper.

kip
6

Serveer de risotto met de kipfilet en de geroosterde courgette. Garneer met de citroenparten en de hazelnoten en bestrooi de risotto met de overige parmigiano reggiano.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes